Uitreiking Special Awards tijdens de Week van de Mediawijsheid

08-11-2022

Op 10 november 2022 reikt Amerpoort tijdens de Week van de Mediawijsheid voor de vierde keer de Special Media Awards uit. De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking. Uit een recordaantal inzendingen heeft de vakjury 30 genomineerden geselecteerd in 10 categorieën. De genomineerden laten met hun bijdrage zien hoe je (sociale) media op een positieve manier kunt inzetten. De presentatie ligt dit jaar weer in handen van Irene Moors en Kevin van den Berg. RTV Oost is genomineerd.

Meer dan 50 organisaties
De uitreiking van de Special Media Awards wordt georganiseerd samen met ervaringsdeskundigen en organisaties. Inmiddels werken meer dan 50 organisaties uit de gehandicaptenzorg en (online) media aan de organisatie van dit unieke, feestelijke evenement. Amerpoort vindt het erg belangrijk dat mensen met een verstandelijke beperking ook digitaal kunnen meedoen. De zorgorganisatie organiseerde in 2018 voor het eerst een landelijk evenement en wil hiermee op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven.

Zelf media maken
Veel mensen maken zelf media. Dit is vanzelfsprekend geworden. Een TikTok, videoclip, podcast of een vlog. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media.

De vakjury van de Special Media Awards 2022 bestaat uit:
Maarten Steendam (Talpa)
Karim Amghar (WIJWIJS/NTR)
Sanne en Erik Jan (Tik Tok team Plagiaat)
Sander Pat (YouTuber, vlogger, radio-dj en ervaringsdeskundige)
Kirsten Jassies (Instagram-specialist)
Carolien Borgers (radiomaker en podcastmaker)

Jurylid Karim Amghar: “Gelijke kansen is voor mij een zeer belangrijk thema. Iedereen verdient een gelijke kans. Helaas is onze samenleving daar (nog) niet op ingericht. Door dit soort initiatieven zorgen we voor een inclusievere samenleving waarbij mediamakers met een verstandelijke beperking meer gezien en gehoord worden”.

De genomineerden zijn hier te vinden. RTV Oost talkshow ‘Special TV’ is ook genomineerd voor Special Media Awards.

Feestelijk uitreiking
De winnaars worden bekendgemaakt op donderdag 10 november tijdens een besloten event in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Het feestelijke event is die avond vanaf 18.30u ook live te volgen via de speciale uitzending op YouTube. Irene Moors en Kevin van den Berg presenteren het feestelijke programma bij Beeld en Geluid in Hilversum. De presentatie op de rode loper wordt verzorgd door Co Hases.

YouTube video

Irene Moors: “Mediamakers met een beperking lijken wel extra gemotiveerd om zichzelf te bewijzen. Ik was overdonderd door de kwaliteit, het vakmanschap en het enthousiasme wat ik terugzag bij de inzendingen voor de Special Media Awards het afgelopen jaar. Er waren terechte winnaars maar ook geweldige verliezers. Die zagen het als een uitdaging om nog beter hun best te doen om kans te maken bij de volgende editie. Dat belooft wat. ‘De Special Media Awards’ een superinitiatief, een geweldige erkenning voor echte media toppers”.

Samenwerking met media
Naast samenwerking met partners uit de gehandicaptenzorg, werkt Amerpoort voor de organisatie van de Special Media Awards samen met partners als Netwerk Mediawijsheid, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, Regionale Publieke Omroep, NEP, SBS6, TikTok, MediaLab, Kijkwijzer en Beeld en Geluid. Ook deze keer zal het weer een feestje worden.

De Special Media Awards worden uitgereikt tijdens de Week van de Mediawijsheid (4 t/m 11 november 2022). Het thema is ‘Like en Cancel’ en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Kijk voor meer informatie en andere activiteiten tijdens de Week van de Mediawijsheid op www.weekvandemediawijsheid.nl.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Vacature: Data-analist regionale publieke omroepen

Als data-analist help je mee om onze content beter onder de aandacht te brengen bij ons publiek, aan de hand van inzichten vanuit data.

01 12 2023

Save the date: AI-ethiek in de journalistiek

Op 8 februari 2024 organiseert de RPO, samen met Fontys Hogeschool, het congres ‘Een nieuwe code, AI-ethiek in de journalistiek’.

27 11 2023

Regiohelden komt naar… Fryslân

Op 11 april 2024 is Leeuwarden het kloppend hart van de regionale journalistiek: 'Grutsk op de regio.'

24 11 2023