Tweede editie Online Limburgs Schuttersfeest bij L1

02-06-2021

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. De regionale omroep L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel.

Groots cultureel evenement
Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis is het OLS in Meijel voor het tweede jaar op rij afgelast. Als alternatief kan iedereen zondagmiddag 4 juli 2021 mee schieten dankzij de gratis app “OLS Spel”. En er kan nu al op de smartphone of tablet geoefend worden. Hoe is het is om onder de buks te hangen, te mikken op de juiste bölkes rekening houdend met de wind en hoe gaat met de zenuwen?

Jeugdige winaar
Samen met het Maastrichtse bedrijf Goal043 ontwierp L1 vorig jaar een spel-app om op de eerste zondag van juli toch een OLS-gevoel te krijgen. Dat leverde een jeugdige winnaar van het allereerste Online Limburgs Schuttersfeest op: de online schutters van De Keet uit Haelen schoten met hun gemiddelde leeftijd van 16 jaar de meeste bölkes af.

Spelen met de app
Zondagmiddag 4 juli 2021 nodigt L1 opnieuw zestallen uit om via de app tegen elkaar te spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roept L1 op om deel te nemen.

Hele dag live radio
L1 Radio staat zondag 4 juli van 13:00 tot 17:00 uur weer helemaal in het teken van het OLS. De verslaggevers van de regionale omroep van Limburg doen live verslag van het digitale spektakel. Het zestal dat het langste onafgebroken bölkes weet te raken, wint d’n APP’Um.

Auteur: rpo

Gerelateerde berichten

Hanneke Koppers nieuwe directeur Omroep Brabant

“Zij heeft de kracht om te verbinden en is tegelijk een verstandige vernieuwer met een groot hart voor Brabant en de Brabanders.”

17 06 2021

Hoofdredacteur Michel la Faille van Studio Alphen naar Omroep West

Talentvolle journalist stroomt door van de lokale omroep naar de regionale omroep. Bij Omroep West verstrekt hij de nieuwsredactie.

15 06 2021

Man die verslaggever Rijnmond aanviel krijgt taakstraf

De man die een verslaggever van Rijnmond aanviel moet een schadevergoeding betalen en een taakstraf uitvoeren.

04 06 2021