Tweede editie Online Limburgs Schuttersfeest bij L1

02-06-2021

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. De regionale omroep L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel.

Groots cultureel evenement
Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis is het OLS in Meijel voor het tweede jaar op rij afgelast. Als alternatief kan iedereen zondagmiddag 4 juli 2021 mee schieten dankzij de gratis app “OLS Spel”. En er kan nu al op de smartphone of tablet geoefend worden. Hoe is het is om onder de buks te hangen, te mikken op de juiste bölkes rekening houdend met de wind en hoe gaat met de zenuwen?

Jeugdige winaar
Samen met het Maastrichtse bedrijf Goal043 ontwierp L1 vorig jaar een spel-app om op de eerste zondag van juli toch een OLS-gevoel te krijgen. Dat leverde een jeugdige winnaar van het allereerste Online Limburgs Schuttersfeest op: de online schutters van De Keet uit Haelen schoten met hun gemiddelde leeftijd van 16 jaar de meeste bölkes af.

Spelen met de app
Zondagmiddag 4 juli 2021 nodigt L1 opnieuw zestallen uit om via de app tegen elkaar te spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roept L1 op om deel te nemen.

Hele dag live radio
L1 Radio staat zondag 4 juli van 13:00 tot 17:00 uur weer helemaal in het teken van het OLS. De verslaggevers van de regionale omroep van Limburg doen live verslag van het digitale spektakel. Het zestal dat het langste onafgebroken bölkes weet te raken, wint d’n APP’Um.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022