TV première van internationaal geprezen Schapenheld bij Omroep Brabant

29-05-2019

De documentaire Schapenheld is na een zegetocht langs vele gerenommeerde internationale filmfestivals nu te zien op Omroep Brabant. De film van Ton van Zantvoort uit Breda gaat over de Goirlese schaapherder Stijn Hilgers.

‘Schapenheld’ laat zien hoe hij zwoegt om aan het werk te blijven in een tijd van schaalvergroting en bezuinigingen. Hilgers wil een eerlijk en duurzaam bestaan met zijn vrouw, twee kinderen en zijn schaapskudde. Maar, dit leven is verre van makkelijk. Stijn zelf is erg koppig en probeert dit leven vol te houden wat door de moderne ontwikkelingen erg lastig is.

Schapenheld is ontstaan als ‘Brabantse Beauty’, een initiatief van Omroep Brabant met steun van KunstLoc. Eind vorig jaar had de film zijn wereldpremière op het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA). De documentaire eindigde in de top 10 voor de publieksprijs als hoogst scorende Nederlandse Film.

‘Brabantdoc: Schapenheld’ is te zien op Omroep Brabant op zaterdag 1 juni om 16.00 uur en zondag 2 juni om 20.30 uur.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022