Toch publiek bij ‘Fijnfisjenie! 3 Uurkes Vurraf’ van Omroep Brabant

17-02-2022

Door het wegvallen van de meeste coronamaatregelen is het voor Omroep Brabant mogelijk om weer een kleine groep carnavalsvierders te ontvangen bij ‘3 Uurkes Vurraf’. Een deel van het publiek is live bij de opname aanwezig. Een ander deel volgt 3 Uurkes Vurraf vanuit de eigen huiskamer via een videoverbinding en zijn tijdens de uitzending te zien op een videowall. De uitzending van 3 uurkes Vurraf is voor alle Brabanders live bij Omroep Brabant op televisie te volgen.

33e keer
3 Uurkes Vurraf is de traditionele aftrap van het carnaval en wordt al voor de 33e keer gehouden. Dat is een jubileum in carnavalsland. Ook dit jaar is het festijn weer een kleurrijke optocht van carnavalshits. Presentator Jordy Graat ontvangt onder meer Lamme Frans, Rene Schuurmans, Gebroeders Ko, Alpenzusjes en de Lawineboys. 3 Uurkes Vurraf is niet alleen live op televisie te zien. Ook online en op de radio is de aftrap van het Brabantse carnaval te volgen.

Fijnfisjenie Café
Tijdens het carnaval is dagelijks het Fijnfisjenie Café geopend vanaf kwart voor acht. In de gezelligste kroeg van Brabant wordt vier dagen feest gevierd met de presentatoren Christel de Laat en Jordy Graat. Dat doen zij samen met cafébezoekers, artiesten en onze verslaggevers die met het Brabants Buske de hele provincie doorkruisen. Carnavalsvierders uit de hele provincie kunnen hun carnavalsberichten, foto’s en video’s delen tijdens de uitzending.

Carnaval Vurraf en dweilradio
Op Omroep Brabant radio begint carnaval traditioneel ook met de uitzending van 3 Uurkes Vurraf. Vervolgens is het hele weekend Dweilradio te horen. Daarin is veel carnavalsmuziek te beluisteren en te horen hoe Brabant carnaval viert. In de week voorafgaand aan carnaval warmt Jordy Graat iedere dag een uurtje op. Verder is online en via de social media-kanalen van de regionale omroep het Brabantse carnaval te volgen.

Foto: Omroep Brabant / Twan Spierts
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022