Theatervoorstelling Pinkpop bij L1 op televisie

05-06-2019

L1 heeft toestemming om eenmalig de theatervoorstelling Pinkpop op televisie uit te zenden. Het muzikale liefdesverhaal van Toneelgroep Maastricht is te zien op Pinksterzondag 9 juni om 20:30 uur bij de regionale omroep van Limburg.

Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal is een tragikomische voorstelling met onder andere Huub Stapel, Suzan Seegers en Rowwen Hèze. De productie van Toneelgroep Maastricht van afgelopen jaren. Er kwamen in 2017 zo’n 30.000 bezoekers op af.

Het stuk gaat over een man die zijn geheugen verliest. In zijn hoofd lopen heden en verleden steeds meer door elkaar en zijn herinneringen vervagen. Hij probeert de dierbare momenten uit zijn jongere jaren vast te houden. De tijd waarin zijn beste vriend en hij streden om de liefde van dezelfde vrouw. Samen vierden ze het leven, de liefde en natuurlijk Pinkpop.

De band Rowwen Hèze schreef speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek en speelt deze live op het podium. Omringd door foto’s en video’s uit het rijke Pinkpop-archief, brengt Toneelgroep Maastricht een ode aan de liefde én aan het wereldberoemde popfestival. De regie van de voorstelling was in handen van Servé Hermans.