Save the date: AI-ethiek in de journalistiek

27-11-2023

Op 8 februari 2024 organiseert de RPO, samen met Fontys Hogeschool, het congres ‘Een nieuwe code, AI-ethiek in de journalistiek’. Reserveer deze dag alvast in je agenda!

Och, denk je wellicht, ik heb al zoveel lezingen en bijeenkomsten over (generatieve) AI over me heen laten komen. Wat moet ik nu toch met nog meer experts die me vertellen hoe de journalistiek zich aan een toekomst met AI moet gaan aanpassen? Precies! Dat dachten wij ook.

Op 8 februari doen we dus wat anders. We vragen jou, met al jouw kennis, ervaring en creativiteit, om met ons te delen hoe je denkt dat (generatieve) AI de journalistiek kan versterken. Hoe kunnen we AI toepassen in onze journalistieke praktijk? Wat moeten we met elkaar regelen om onze journalistieke integriteit, onze waarden, te bewaken? Hoe zorgen we voor optimale transparantie? Wat is optimale transparantie? En hoe vergroten we betrouwbaarheid en vertrouwen?

Deze en nog veel meer vragen, willen we graag op 8 februari met elkaar bespreken, om gezamenlijk te komen tot nieuwe ethische richtlijnen en spelregels die behoren bij deze nieuwe tijd.

Houd 8 februari dus vrij!

Ontdek meer

Lokale en regionale omroepen bundelen krachten met journalistieke alliantie

De Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO) en de Regionale Publieke Omroep (RPO) hebben een alliantie gesloten gericht op

15 02 2024

Vacature: Data-analist regionale publieke omroepen

Als data-analist help je mee om onze content beter onder de aandacht te brengen bij ons publiek, aan de hand van inzichten vanuit data.

07 02 2024

Winterswijk mag eerste schaatsmarathon op natuurijs organiseren

Vanavond vindt de eerste schaatsmarathon op natuurijs plaats. De marathon is live te volgen bij Omroep Gelderland. Vandaag

09 01 2024