Saskia Nelissen nieuwe presentator NOS Journaal Regio

18-10-2023

Saskia Nelissen is de nieuwe invalpresentator van het regioblok in het NOS Journaal van 15.00 uur op NPO 1 en van het NOS Journaal Regio dat om 18.15 uur wordt uitgezonden op NPO 2. Nelissen volgt Cindy de Koning op, die in augustus vertrok. De vaste regiopresentatoren zijn Nejifi Ramirez en Rob van Dijk; Olivier de Neve is de andere invaller.

Saskia Nelissen (30) komt van Omroep Brabant, waar ze in 2014 begon als redacteur en verslaggever en waar ze inmiddels het dagelijkse journaal Brabant Nieuws presenteert, alsook het dagelijkse programma Brabant Vandaag. Eerder was ze onder andere redacteur bij NU.nl en RTL Nieuws. Nelissen over haar nieuwe functie: “Als presentator bij Omroep Brabant weet ik hoe interessant, mooi én belangrijk het nieuws uit de regio is. Het is nieuws dat je raakt. Het is herkenbaar en dichtbij. En dat gevoel heb ik ook bij het NOS Journaal Regio. Het journaal verbindt, en laat tegelijkertijd de eigenheid van al onze provincies zien. Ik kijk er enorm naar uit om, samen met het team, mooie uitzendingen te gaan maken!”

Hoofdredacteur Sander van Barneveld van Bureau Regio (de redactie van de regionale omroepen bij de NOS) is lovend over Nelissen: “Met Saskia stroomt er opnieuw een groot talent van de regionale omroepen door naar de landelijke televisie. Saskia heeft een natuurlijke manier van presenteren en brengt mede daardoor het nieuws dicht bij de kijker.”

Omroep Brabant: “Brengt het nieuws dicht bij de kijker.”

Foto: Omroep Brabant
Auteur: NOS

Gerelateerde berichten

Vacature: Data-analist regionale publieke omroepen

Als data-analist help je mee om onze content beter onder de aandacht te brengen bij ons publiek, aan de hand van inzichten vanuit data.

01 12 2023

Save the date: AI-ethiek in de journalistiek

Op 8 februari 2024 organiseert de RPO, samen met Fontys Hogeschool, het congres ‘Een nieuwe code, AI-ethiek in de journalistiek’.

27 11 2023

Regiohelden komt naar… Fryslân

Op 11 april 2024 is Leeuwarden het kloppend hart van de regionale journalistiek: 'Grutsk op de regio.'

24 11 2023