Samenwerking omroepen bij ‘De waarde van water’.

15-05-2020

Vier regionale omroepen besteden aandacht aan de waarde van water. RTV Utrecht, Omroep Gelderland, RTV Oost en Omroep Flevoland hebben de documentaire ‘De waarde van water’ geproduceerd. In het programma wordt uitgelegd waarom water en in het bijzonder drinkwater zo belangrijk is. De documentaire is mede mogelijk gemaakt door Drinkwaterbedrijf Vitens en is de komende periode op televisie en online (terug) te zien.

Er is veel aandacht voor een duurzamere wereld met voorbeelden over zonne- en windenergie. Het belang van water wordt een beetje te vergeten. De laatste tijd zijn er weer zorgen over droogte. Er lijkt een onuitputtelijke hoeveelheid drinkwater te zijn, maar zelfs in het waterrijke Nederland is dat niet het geval. De vier regionale omroepen geven antwoord op de vraag hoe er in de toekomst genoeg drinkwater is.

In de documentaire vertelt waterspecialist Sander Uittenbosch over het winnen van water. Waterpionier Marien Abspoel laat zien hoe het ecologische buurtschap Oosterwold regenwater in een grote vijver opvangt voor droge periodes. Tenslotte vertelt boer Erik Rensen hoe hij bijdraagt aan schoner grondwater door zijn koeien op andere tijden in het jaar in de wei te laten grazen.

De documentaire levert de kijker ook veel tips op om nog beter met water om te gaan. Een kwartiertje de tuin sproeien kost al snel 100 liter gezuiverd drinkwater. De achtergronden en tips zijn te zien bij de regionale omroep van Utrecht, Gelderland, Overijssel en Flevoland. Bij RTV Utrecht is de ‘De waarde van water’ op 17 mei te zien, Omroep Gelderland zendt het op 23 mei uit, bij RTV Oost staat de documentaire op 26 mei op het programma en Omroep Flevoland brengt het op 30 mei de huiskamer in. Het programma is ook online, via website en app te kijken en op het platform NLZIET.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022