RTV Utrecht viert samen met lokale omroep 900 jaar Utrecht

31-05-2022

Donderdag 2 juni 2022 heeft Utrecht 900 jaar stadsrechten en dat wordt gevierd. RTV Utrecht viert als omroep voor de provincie en stad Utrecht het feest graag mee. De regionale omroep doet dit met een speciale pagina op de website en in de app, stuurt verslaggevers de stad in voor Radio M Utrecht, Bingo FM en de socials. Op de televisiezenders RTV Utrecht en UStad is er een speciale nieuwsuitzending over de verjaardag van de stad te zien.

De verjaardag van Utrecht wordt van 2 juni t/m 11 november gevierd. Wil je niks missen van dit mooie feest? RTV Utrecht heeft in samenwerking met de lokale omroep (UStad en Bingo FM) het volgende op de agenda staan:

RTV Utrecht online
Op de website en app van UStad en RTV Utrecht is volop aandacht voor Utrecht 900 jaar. Op een speciale pagina staat een overzicht met alles wat met 900 jaar Utrecht te maken heeft. Op die pagina kan het publiek bijvoorbeeld een kaart aanklikken waarin plekken in de stad verbonden worden met de historische tv-programma’s en fragmenten.
Ook op de social mediakanalen van RTV Utrecht is er aandacht voor 900 jaar Utrecht. Op 2 juni zijn redacteuren in de stad om verslag te doen van de feestelijkheden.

RTV Utrecht televisie
Op donderdag 2 juni is er vanaf 17.00 uur een extra lange editie van de nieuwsprogramma UNieuws. Presentatrice Jet Verheijen doet daarin verslag vanuit de binnenstad. Ook is op RTV Utrecht de nieuwe serie Mijn Stad… Utrecht te zien. In deze vijfdelige serie gaat presentatrice Gabriel Erlach samen met middelbare scholieren op stap in de stad Utrecht. Door ontmoetingen met interessante mensen en bijzondere initiatieven leren zij de vele gezichten van de stad kennen. Vanaf 30 juni ontdekt Maarten van Rossem in Van Rossem Vertelt diverse buurten in de stad en vertelt ons op zijn eigen wijze de mooiste verhalen uit 900 jaar Utrechtse geschiedenis.

UStad televisie
Op donderdag 2 juni is er vanaf 18.00 uur een extra lange editie van UStad Nieuws te zien met veel aandacht voor het feest in de stad. Op 2 juni zijn overdag op UStad historische programma’s te zien over het ontstaan van de stad. Daarnaast zendt UStad vanaf 10 juni ook elke week de mooiste historische programma’s uit 900 jaar Utrecht uit. Vanaf 29 mei is de serie Mijn Stad… Utrecht ook op UStad te zien.

Radio M Utrecht
Radio M Utrecht viert ook uitgebreid 900 jaar Utrecht. In de ochtend zijn er live bijdrages van de verslaggevers in de stad. Het lunchprogramma Aan Tafel! staat vanaf 12.00 uur helemaal in het teken van de historie van de stad. En vanaf 14.00 uur is presentator Jos van Heerden live aanwezig bij de feestelijkheden in de stad.

Bingo FM
De lokale radiozender van de stad Utrecht, Bingo FM, staat 2 juni natuurlijk helemaal in het teken van de stadsverjaardag. Vanaf 10.00 uur zijn verslaggevers regelmatig te horen in de uitzending en die dag veel aandacht voor De Utrecht 90, een lijstje met de leukste Nederlandstalige Utrechtse liedjes.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022