RTV Utrecht verslaat het Nederlands Film Festival

20-09-2020

Op radio, televisie en online doen de regionale omroep RTV Utrecht en de lokale omroep UStad verslag van de veertigste editie van het festival dat van vrijdag 25 september tot en met zaterdag 3 oktober in de binnenstad van Utrecht gehouden wordt. Verder wordt op UStad in het programma UStad Film diverse korte films en animaties van Utrechtse makers of met een Utrechts thema uitgezonden.

Vanaf donderdag 24 september zendt UStad iedere dag een of meerdere korte films uit met een Utrechts tintje. Een greep uit de films die op UStad te zien zijn:

Donderdag 24 september: ‘A Mili’
Deze musicalachtige korte speelfilm vertelt het verhaal over een jonge vrouw die vanuit Suriname naar Nederland is verhuisd met de hoop haar muziekcarrière te professionaliseren. Alhier lijkt alles langzaam op zijn plaats te vallen. Maar is dat wel echt zo…
Met deze film deed Julio Romeo Accord eindexamen aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ook de buitenshots zijn in Utrecht opgenomen.

Zaterdag 26 september: ‘Als niets is zoals het was’
Als je lichaam niet als thuis voelt, waar moet je dan heen? Anne Chris ligt ‘s nachts vol twijfel wakker; hij overweegt transitie, maar weet niet of dat de juiste stap is. Hij is bang dat hij zich na de ingreep nog steeds niet goed zal voelen. In deze intieme documentaire vertelt Hogeschool voor de Kunsten Utrecht student Anne Chris over de wervelwind aan gedachtes en overwegingen en alle heftige emoties die daarbij de kop op steken.
De film was het eindexamenproject van maker Evan Hobers aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht.

Woensdag 30 september: ‘Senses’
De Utrechtse beeldmaker Udo Prinsen regisseerde 5 films en een videoclip geïnspireerd op de muziek van de overleden muzikant Paul Crucq. In elk van de animatiefilms staat een ander zintuig centraal. Op UStad zijn deze films en de videoclip achter elkaar te zien.
Senses is gemaakt in samenwerking met Nina Linde Jaspers en de familie Crucq met support van het Frank vd Wal Fonds.

Al het nieuws over het Nederlands Film Festival is online te vinden.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022