RTV Utrecht sluit met web en app aan bij behoefte publiek

22-11-2021

RTV Utrecht heeft een nieuwe app en website. Hiermee sluiten de regionale omroep beter aan bij het hedendaagse surfgedrag van het publiek.

Steeds meer mensen bekijken de verhalen online via de mobiele telefoon in plaats van op een groot scherm. Samen met andere regionale omroepen is daarom gewerkt aan een nieuw platform voor alle soorten toestellen: iPhones, Android-telefoons, tablets én computers. “De meeste online bezoekers van RTV Utrecht bekijken onze verhalen op een mobiele telefoon en dat stelt nieuwe eisen aan de manier waarop we onze websites inrichten en vormgeven”, verklaart William Valkenburg, Mediadirecteur van RTV Utrecht. “We vinden het belangrijk om aan te sluiten bij die behoefte. Met de lancering van dit nieuwe platform zetten we een eerste belangrijke stap, maar zeker niet de laatste. We blijven de online omgeving verder verbeteren.”

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022