RTV Oost gaat op zoek naar betekenis van inclusiviteit en diversiteit

10-05-2022

In de tweede aflevering van het programma THUIS van RTV Oost gaan regisseur/artistiek directeur Boudewijn Koops en rapper/zanger/motivational speaker Typhoon op zoek naar de betekenis van inclusiviteit en diversiteit. Wat bedoelen we eigenlijk als we deze woorden gebruiken? Daarnaast brengen ze de thema’s ook zelf in de praktijk. In een reeks van vier afleveringen reizen ze samen door het land op zoek naar personen of gezelschappen die deze thema’s in de praktijk brengen. Hoe doen zij dat en wat kunnen we van hen leren? Het programma THUIS is te zien bij RTV Oost.

Boudewijn en Typhoon gaan in gesprek met antropoloog en inclusiviteits- en diversiteitsdeskundige Jitske Kramer. Samen verkennen ze de betekenis van inclusiviteit en diversiteit en ontvangen ze tips wat je zelf kunt doen. Personal trainer Max Haverkamp leert de programmakers hoe kickboksen je daarbij kan helpen. De aflevering wordt afgesloten op Erve Asito Almelo waar zangeres Manuela Nzenge zowel Koops als Typhoon weet te ontroeren met een prachtig nummer van Whitney Houston. Met haar optreden wil Manuela niet alleen de sterren van de hemel zingen, maar ook mensen met een beperking – waartoe zij zelf behoort – zichtbaarder laten zijn in de samenleving.

De tweede aflevering van THUIS met Boudewijn Koops en Typhoon is te zien bij TV Oost op woensdagavond 11 mei om 17.30 uur en wordt daarna elk uur herhaald. Op zondag 15 mei wordt de uitzending nog een keer herhaald. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: Erik Franssen
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Mike Ackermans wordt nieuwe directeur van Omroep Zeeland

Vanaf 1 augustus heeft Omroep Zeeland een nieuwe directeur: Mike Ackermans. Nu is hij nog directielid van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

12 05 2022

Bestuurscrisis kost L1 ruim 1,2 miljoen euro

De rode cijfers zijn toe te schrijven aan eenmalige kosten door de procedure bij de Ondernemingskamer.

07 05 2022

‘Brabant Onder De Radar’ over drugsproblematiek en ondermijning

In Noord-Brabant gebeuren dingen die het daglicht niet kunnen verdragen. De provincie staat bekend als epicentrum van drugsproductie.

03 05 2022