RTV Noord scherpt regels aan voor Facebook

16-01-2020

RTV Noord is klaar met al het gescheld en alle bedreigingen op sociale media. De regionale omroep van de provincie Groningen wil juist ook online een veilige plek voor discussie en debat bieden.

Uit een analyse van RTV Noord blijkt dat dreigen en schelden leidt tot een onveilige situatie. Vooral bij onderwerpen als boeren, migranten, klimaatmaatregelen of Zwarte Piet worden grenzen overschreden. Volgens de regionale omroep houden mensen ‘in het midden’ zich steeds vaker afzijdig.

RTV Noord wil dat de pagina’s op Facebook een veilige plek voor iedereen zijn. Daarom heeft de omroep een nieuwe Facebook-groep waar alleen mensen worden toegelaten die een aantal gedragsregels onderschrijven. Wie toch de grens overschrijdt wordt uit de groep verwijderd. De huidige algemene Facebookpagina blijft ook bestaan, al gaat RTV Noord daar streng modereren.

Maandag 13 januari heeft RTV Noord het initiatief op ludieke wijze onder de aandacht gebracht. Op de Grote Markt in Groningen zijn reacties voorgelezen die het afgelopen jaar op de Facebookpagina verschenen en die in de ogen van de redactie ver over de schreef gingen. Kijk hier naar de beelden van het voorlezen.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022