RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

30-06-2023

Op maandag 3 juli lanceert RTV Drenthe Radio Drèents, het eerste volledig Drentstalige online radiostation van Nederland. Radio Drèents is op 3 juli vanaf 12.00 uur beschikbaar via de website van RTV Drenthe.

Op Radio Drèents komen alle vormen van de Drentse muziekcultuur voorbij: van oude luisterliedjes tot Drentse blues en Drents cabaret, van Harm en Roelof tot Daniël Lohues en Skroetbalg. Radio Drèents zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uitsluitend Drentse muziek van Drentse artiesten uit.

In 2021 brachten het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur een positief advies uit aan voormalig minister Slob*: Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit en past bovendien binnen de publieke mediaopdracht van RTV Drenthe. RTV Drenthe heeft toendertijd ook instemming van minister Slob gekregen voor Bluesradio Drenthe, dat wordt naar verwachting dit najaar gelanceerd.

*Landelijke en regionale publieke omroepen hebben instemming nodig van het ministerie van OCW om kanalen te starten, wijzigen of stoppen. Het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur hebben een hierin adviserende rol.

Foto: RTV Drenthe
Auteur: RTV Drenthe

Gerelateerde berichten

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023

Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic krijgen de prijs de verslaggeving van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

07 03 2023