RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

30-06-2023

Op maandag 3 juli lanceert RTV Drenthe Radio Drèents, het eerste volledig Drentstalige online radiostation van Nederland. Radio Drèents is op 3 juli vanaf 12.00 uur beschikbaar via de website van RTV Drenthe.

Op Radio Drèents komen alle vormen van de Drentse muziekcultuur voorbij: van oude luisterliedjes tot Drentse blues en Drents cabaret, van Harm en Roelof tot Daniël Lohues en Skroetbalg. Radio Drèents zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week uitsluitend Drentse muziek van Drentse artiesten uit.

In 2021 brachten het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur een positief advies uit aan voormalig minister Slob*: Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit en past bovendien binnen de publieke mediaopdracht van RTV Drenthe. RTV Drenthe heeft toendertijd ook instemming van minister Slob gekregen voor Bluesradio Drenthe, dat wordt naar verwachting dit najaar gelanceerd.

*Landelijke en regionale publieke omroepen hebben instemming nodig van het ministerie van OCW om kanalen te starten, wijzigen of stoppen. Het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur hebben een hierin adviserende rol.

Foto: RTV Drenthe

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023