RTV Drenthe lanceert Bluesradio Drenthe

16-10-2023

Op maandag 16 oktober lanceert RTV Drenthe Bluesradio Drenthe, het nieuwe online audiokanaal dat vooral in het teken staat van Drentse bluesmuziek. Bluesradio Drenthe is vanaf nu beschikbaar via de website van RTV Drenthe.

Bluesradio Drenthe zendt 24 uur per dag, 7 dagen per week Drentse blues en aanverwante muziek uit. Met radioprogramma’s als Harry’s Blues, Muziek voor Volwassenen, De Nalatenschap van Harry Muskee en blues-documentaires biedt de Drentse regionale publieke omroep hiermee een nieuw audiokanaal aan voor blues-liefhebbers in en buiten de regio.

In 2021 brachten het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur een positief advies uit aan voormalig minister Slob: “‘Bluesradio Drenthe’ is bedoeld als een audiokanaal voor liefhebbers van Drentse blues en aanverwante muziek. De raad ziet toegevoegde waarde in de ontsluiting van het eigen rijke bluesmuziekarchief van RTV Drenthe voor een groter publiek. Zo komt de muzikale geschiedenis van de blues en de specifieke rol van Drenthe daarin tot leven.”

Landelijke en regionale publieke omroepen hebben instemming nodig van het ministerie van OCW om kanalen te starten, wijzigen of stoppen. Het Commissariaat voor de Media en de Raad voor Cultuur hebben een hierin adviserende rol.

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023