RTV Drenthe gaat het nieuwsprogramma ondertitelen.

29-12-2021

RTV Drenthe gaat het nieuwsprogramma Drenthe Nu op TV Drenthe ondertitelen. Daarvoor krijgt de regionale omroep een eenmalige subsidie van 50.000 euro van de provincie Drenthe. De Adviesraad Toegankelijk Drenthe heeft zich hard gemaakt voor de ondertiteling, omdat het nieuws uit de eigen regio op televisie voor mensen die slechthorend of doof zijn tot nu toe slecht te volgen was.

“We zijn heel blij met deze subsidie, want we willen zo veel mogelijk Drenten bereiken en daar gaat deze subsidie aan bijdragen”, reageert RTV Drenthe-directeur/hoofdredacteur Dink Binnendijk. “Met deze mogelijkheid kunnen we deze groep optimaal bedienen en daarmee geven we nog beter invulling aan onze publieke taak.”

“We geven nog beter invulling aan onze publieke taak.”

De omroep begint op 1 januari met het dagelijks ondertitelen van de nieuwsuitzendingen vanaf 18.00 uur. Met het bedrag van 50.000 euro kan de omroep tot de Statenverkiezingen in 2023 het televisieprogramma ondertitelen.

“Ik vind het geweldig dat dit gebeurt”, reageert secretaris Ineke Dilling van de Adviesraad Toegankelijk Drenthe. “Ongeveer 10 procent van de bevolking heeft in meer of mindere mate gehoorproblemen. Ondertiteling van programma’s is voor hen essentieel om te kunnen begrijpen waar het op televisie over gaat. Naast doven en slechthorenden blijken ook inwoners van allochtone afkomst in groten getale de ondertiteling te gebruiken. Dus het aantal mensen dat van ondertiteling afhankelijk is, is nóg groter.”

Foto: RTV Drenthe
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Educatieve tv-serie ‘Klik ‘m aan’ op RTV Oost

In ‘Klik ‘m aan’ worden inwoners van Overijssel aangemoedigd om aan te haken bij de digitale samenleving.

10 01 2022

Documentaire over het wonder van Molen Ceres bij NH Nieuws

NH Nieuws-verslaggever Maarten Edelenbosch volgde het proces voor restauratie in de afgelopen twee jaar en maakte er een documentaire over.

28 12 2021

Historische beelden van ‘De camera van Dirk de Boer’ bij Omroep Flevoland

In het tweede deel van 'De camera van Dirk de Boer' toont Omroep Flevoland tachtig jaar oude filmbeelden van de constructie van gemaal Vissering op Urk.

27 12 2021