RTV Amstelveen en NH Nieuws vormen samen Amstelnieuws

14-01-2020

De redacties van de regionale omroep NH Nieuws en de lokale omroep RTV Amstelveen slaan de handen ineen en vormen het nieuwsplatform Amstelnieuws. Dit moet leiden tot meer nieuws- en achtergrondverhalen uit Amstelveen en omgeving.

Krachten bundelen
NH Nieuws is blij met de samenwerking. “RTVA is een mooie en ambitieuze omroep, die diep geworteld is in de samenleving. Daar hebben we veel respect voor”, aldus Hoofd NH Nieuws Jacky de Vries. “Door de krachten te bundelen kunnen we samen nog meer en mooiere verhalen maken.”

Onderscheidende verhalen
Bestuur en medewerkers van RTVA reageren ook enthousiast. “Onze redacties hebben de afgelopen maanden al nauw samengewerkt en dat smaakt naar meer. De professionaliteit van NH en de lokale expertise van RTVA kunnen samen zorgen voor een prachtig nieuwskanaal waarin we mooie, interessante en onderscheidende verhalen kunnen vertellen aan de Amstelveners. Medewerkers en vrijwilligers staan te trappelen om deze verhalen via Amstelnieuws gestalte te gaan geven. We hebben er echt zin in”, aldus RTVA-eindredacteur Ernst Jan Wilhelmis.

Gemeenschappelijke redacties
NH Nieuws heeft sinds enkele jaren een samenwerkingsverband met ruim veertig lokale partners. Met sommigen worden gemeenschappelijke redacties gevormd. Dat gebeurde eerder al in West-Friesland en in ‘t Gooi. Vanaf januari dus ook in Amstelveen. “Lokaal en regionaal worden beiden gevoed met gemeenschapsgeld, daardoor moeten we elkaar niet beconcurreren, maar binnen de wettelijke mogelijkheden van elkaars kracht gebruik maken.”

Pilot
De samenwerking met RTVA is deze week gestart met een pilot, die moet leiden tot een definitieve constructie vanaf september.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022