Roze liedjesprogramma ‘Regenboogpodium’ bij RTV Oost

13-05-2021

Regenboogpodium Overijssel is een liedjesprogramma met veel roze liedjes, speciaal voor LHBTI-senioren. Het televisieprogramma van RTV Oost werd opgenomen in theater De Cactus in Hengelo. Het is een initiatief van Mr Senior Pride 2020, Ralph Kleinbussink. Op zondag 16 mei om 16.00 uur is op TV Oost een registratie van de optredens.

De Roze Golf
Samen met de makers van het Radio Oost-programma De Roze Golf ontstond het idee om Overijsselse artiesten te vragen op te treden op ‘Regenboogpodium Overijssel’. De deelnemende artiesten zijn Annet Nikamp, Harm Wolters, Body & Soul en Alice & Rolf. Dorothy Oosting van RTV Oost verzorgt de presentatie. Commissaris van de Koning van Overijssel, Andries Heidema, krijgt op maandag 17 mei, IDAHOT dag (Internationale DAg tegen HOmofobie en Transfobie), een usb-stick overhandigd met daarop de registratie van ‘Regenboogpodium Overijssel’. Daarna wordt bij verpleeghuizen in Overijssel de usb-stick gratis bezorgd.

Op een andere manier
Ralph Kleinbussink werd in oktober vorig jaar uitgeroepen tot Mr Senior Pride 2020 voor zijn inzet voor het welzijn van LHBTI-senioren. Hij is als ambassadeur actief bij regionaal- en landelijk Roze 50+. “Veel activiteiten kunnen niet doorgaan”, aldus Kleinbussink. ”Zo kunnen we de verpleeghuizen niet binnen om een gezellige avond te verzorgen. Daarom wil ik artiesten op een andere manier de verpleeghuizen binnenbrengen: op een usb-stick. Hopelijk brengt dat een stuk ‘verlichting’ in deze onzekere tijd”.

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

RTV Oost volgt monstertocht voor het goede doel

RTV Oost volgt de monstertocht via een liveblog op rtvoost.nl, op Radio Oost, op TV Oost in Bij Oost|Vandaag, en op de sociale media.

20 09 2021

TV Oost brengt Open Monumentendagen de huiskamer in

De Open Monumentendagen staan in Kampen in het teken van Mobiel Erfgoed. TV Oost zendt deel twee van de Open Monumentendag film uit.

10 09 2021

Toevallig groen in de stad zorgt voor lokale samenwerking in Utrecht

Voor het project ‘Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad’ werkt RTV Utrecht samen met DUIC, Utrecht Natuurlijk en het Centraal Museum.

07 09 2021