Roze liedjesprogramma ‘Regenboogpodium’ bij RTV Oost

13-05-2021

Regenboogpodium Overijssel is een liedjesprogramma met veel roze liedjes, speciaal voor LHBTI-senioren. Het televisieprogramma van RTV Oost werd opgenomen in theater De Cactus in Hengelo. Het is een initiatief van Mr Senior Pride 2020, Ralph Kleinbussink. Op zondag 16 mei om 16.00 uur is op TV Oost een registratie van de optredens.

De Roze Golf
Samen met de makers van het Radio Oost-programma De Roze Golf ontstond het idee om Overijsselse artiesten te vragen op te treden op ‘Regenboogpodium Overijssel’. De deelnemende artiesten zijn Annet Nikamp, Harm Wolters, Body & Soul en Alice & Rolf. Dorothy Oosting van RTV Oost verzorgt de presentatie. Commissaris van de Koning van Overijssel, Andries Heidema, krijgt op maandag 17 mei, IDAHOT dag (Internationale DAg tegen HOmofobie en Transfobie), een usb-stick overhandigd met daarop de registratie van ‘Regenboogpodium Overijssel’. Daarna wordt bij verpleeghuizen in Overijssel de usb-stick gratis bezorgd.

Op een andere manier
Ralph Kleinbussink werd in oktober vorig jaar uitgeroepen tot Mr Senior Pride 2020 voor zijn inzet voor het welzijn van LHBTI-senioren. Hij is als ambassadeur actief bij regionaal- en landelijk Roze 50+. “Veel activiteiten kunnen niet doorgaan”, aldus Kleinbussink. ”Zo kunnen we de verpleeghuizen niet binnen om een gezellige avond te verzorgen. Daarom wil ik artiesten op een andere manier de verpleeghuizen binnenbrengen: op een usb-stick. Hopelijk brengt dat een stuk ‘verlichting’ in deze onzekere tijd”.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022