Rijnmond verzorgt ode aan ‘the voice of Rotterdam’

18-03-2021

Lee Towers wordt op dinsdag 23 maart 75 jaar. Rijnmond laat dit bijzondere moment voor de zanger én ambassadeur van de Rotterdamse haven niet zomaar voorbij gaan en pakt daarom flink uit. Op zaterdag 20 maart wordt de documentaire ‘Lee Towers, the voice of Rotterdam’ uitgezonden op tv. Een dag later, zondag 21 maart, staat het radio-programma Archief Rijnmond vanaf 11:00 uur geheel in het teken van de zanger die in 1946 als Leen Huizer geboren werd.

Dinsdag 23 maart, Leens verjaardag, is Lee Towers-dag bij de regionale omroep. op Rijnmond. Zo opent Radio Rijnmond ieder uur met een bekende hit van hem en is er van 10:00 tot 13:00 uur geheel coronaproof een live uitzending bij hem thuis. In die uitzending wordt Lee live gefeliciteerd door collega’s en andere bn’ers. Ook de luisteraar krijgt via een spraakbericht de kans hem het allerbeste te wensen, of geheel in Lee Towers-stijl, een mop te vertellen.

Zowel op rijnmond.nl als op tv zal goed te merken zijn dat Leen jarig is. Zo zal bijvoorbeeld op 23 maart in Rijnmond Sport ook te zien zijn hoe hij door de jaren nauw betrokken was bij grote gebeurtenissen als de Marathon van Rotterdam en natuurlijk de huldigingen van Feyenoord.

De documentaire ‘Lee Towers, the voice of Rotterdam’ is zaterdag 20 maart om 17:20 uur te zien op tv met daarna om de twee uur een herhaling.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022