Twee nieuwe series bij Rijnmond op tv en online

13-09-2019

Rijnmond start het nieuwe seizoen met twee nieuwe series: ‘Ken je kijken, Dereks Rotterdam’ en ‘Fifty people, one question: Rotterdam’. Twee grote Rotterdamse projecten waarin de Rijnmonder centraal staat. De series zijn te zien op TV Rijnmond en op Rijnmond.nl.

Ken je kijken, Dereks Rotterdam
Dichter Derek Otte was van 2017 tot en met januari 2019 stadsdichter van Rotterdam. Met zijn stads- en andere gedichten laat hij de lezer vaak met kippenvel en waterige ogen achter. Dereks grote sociale betrokkenheid is de basis van zijn eigen televisieserie: Ken Je Kijken, Dereks Rotterdam. Ken je kijken, Dereks Rotterdam is een acht-delige serie. Elke woensdag om 17:30 uur te zien op TV Rijnmond en Rijnmond.nl.

Fifty people, one question: Rotterdam
Zo simpel als het concept is, zo krachtig is het resultaat. Je gaat naar een plaats in de stad, stelt vijftig mensen dezelfde vraag en je filmt hun reactie. Het begon in 2008 als kortefilmexperiment in New Orleans en is in korte tijd uitgegroeid tot een sociaal fenomeen met miljoenen kijkers op YouTube. De verzameling ‘documenten’, telkens gemaakt door andere filmers in hun eigen stad, hebben in de loop der jaren kleine taferelen van menselijkheid weten vast te leggen. Van dromen tot verlies en van reflecties tot geheimen. In Fifty people, one question krijgen vijftig mensen op een bepaalde plek in Rotterdam dezelfde vraag gesteld. Fifty people, one question: Rotterdam is een vier-delige serie. Elke woensdag om 17:45 uur te zien op TV Rijnmond en Rijnmond.nl