Polder TV tijdens Dutch Design Week 2020 ook te zien bij Omroep Flevoland

15-10-2020

Omroep Flevoland is een eenmalige samenwerking aangegaan met Polder TV, een programma dat vanuit de Noordoostpolder wordt gemaakt voor de Dutch Design Week. Door corona gaat de fysieke Design week in het Brabantse Eindhoven niet door, maar is er een digitale variant. Daarin wordt Polder TV iedere dag om 19 uur uitgezonden; bij Omroep Flevoland is het programma vanaf 18 oktober te zien. In het programma worden lokale polderzaken gelinkt aan mondiale zaken.

Van aerobics op de akker, een woonprogramma in de boerderij tot een aardappel kookwedstrijd in een openluchtkeuken: in acht uitzendingen is te zien hoe Nederlands meest iconische agrarische landschap op verschillende wijze inspireert en samenbrengt. Ter gelegenheid van Dutch Design Week 2020 is het boerderijerf van ontwerper-architect Rianne Makkink in de Noordoostpolder ingericht als tijdelijke televisiestudio. Makers en denkers afkomstig uit de polder en daarbuiten zijn te gast.
In de eerste reeks uitzendingen zien we o.a. wetenschapper Adriaan Duiveman, ontwerpersduo Atelier NL, kunstenaarscollectief ComfortBall, bloemencorso ontwerper Gezienus Bruining, trendvoorspeller Lidewij Edelkoort, bewegingskunstenaar Natasha Papadopoulou en onderzoeker Stephan Petermann.

Polder TV is te volgen van 17 tot 25 oktober op DDW TV als afsluiter van de dagelijkse talkshow. Omroep Flevoland zendt het programma vanaf 18 oktober uit in de weekenden overdag en doordeweeks meteen na het dagelijkse nieuwsprogramma.

Polder TV markeert het begin van de Polder Triënnale en is een initiatief van designer-architect Rianne Makkink, cultureel strateeg Willem Schenk en curator Jules van den Langenberg. Vanaf 2022 organiseren zij iedere drie jaar een landschapstriënnale om het erfgoed en nieuwe potentieel van bestaande plekken in de Noordoostpolder te laten zien.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022