Peter Elbers benoemd als bestuurder L1

04-09-2020

De Raad van Commissarissen van SOL/L1 heeft per 7 september 2020 Peter Elbers benoemd als bestuurder. De benoeming van Peter Elbers is de uitkomst van de openbare werving en de daaropvolgende selectieprocedure die heeft plaatsgevonden omdat per 1 juli jl. de interim-contracten van de twee zittende bestuurders afliepen. Met de benoeming van Peter Elbers is de positie van strategisch-commercieel bestuurder, tevens voorzitter van het tweehoofdig bestuur van de regionale omroep van Limburg, ingevuld. 

Peter Elbers is een voormalig journalist en ervaren manager en bestuurder die zich na een carrière bij Philips en Wolters Kluwer gevestigd heeft als zelfstandig adviseur. Vanuit die rol heeft hij uiteenlopende opdrachten op diverse niveaus van sturing vervuld bij zowel grote als kleinere organisaties. Naast zijn grote netwerk in Limburg kent Peter Elbers de wereld van de media vanuit een breed perspectief, inclusief de daarbinnen geldende rollen en verantwoordelijkheden. Peter Elbers woont in het Limburgse Grubbenvorst.

Hans Coppus, voorzitter van de Raad van Commissarissen van L1 over de benoeming van Peter Elbers: “Wij zijn verheugd over de benoeming van de Peter Elbers. Wij zijn unaniem van mening dat Peter zeer geschikt is om vanuit de bestuurdersrol verder richting en invulling te geven aan de opgaven waar L1 de komende jaren voor staat. Peter brengt een brede bestuurderservaring en snapt daarnaast goed hoe de mediawereld in elkaar zit. In een veranderend medialandschap met veel dynamiek en mooie uitdagingen voor L1 komt zijn kennis en kunde goed van pas.”

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022