Opening Zeesluis IJmuiden live te zien bij NH Nieuws

25-01-2022

Op woensdag 26 januari wordt de nieuwe Zeesluis IJmuiden officieel geopend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander. Zeesluis IJmuiden is de grootste zeesluis ter wereld en de bouw ervan heeft ongeveer vijf jaar geduurd. De opening is niet voor het grote publiek toegankelijk, maar wel te zien bij NH Nieuws. De regionale omroep doet op unieke wijze verslag.

De nieuwe, grote zeesluis bij IJmuiden is op vele manieren een bijzondere installatie. De zeesluis is nodig voor de ontwikkeling van de Amsterdamse haven en het Noordzeekanaalgebied. De zeesluis is dé toegangspoort voor de haven van Amsterdam met de rest van de wereld. Bovendien is de sluis van groot belang voor nationaal en internationaal goederentransport. Zeesluis IJmuiden is de grootste sluis van de wereld en is 70 meter breed, 500 meter lang en 18 meter diep. De bouw van de zeesluis is in juli 2016 gestart en in augustus 2021 afgerond waarna er getest en geoefend werd.

De officiële opening is woensdag vanaf 14.30 uur live te volgen bij NH Nieuws. De regionale omroep zendt de opening rechtstreeks uit op de website, de NH Nieuws-app, het televisiekanaal van NH Nieuws, YouTube en Facebook. Vanaf 17.10 uur zijn de hoogtepunten elk half uur op televisie te zien. Ook is de uitzending live te zien bij RTV Seaport, de lokale omroep voor de gemeente Velsen.

Foto: RWS
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022