Ontsteken van ‘De Grootste Kerstboom’ live te volgen bij RTV Utrecht

10-12-2020

Zaterdag 12 december gaan de lampjes van ‘De Grootste Kerstboom’ in IJsselstein weer aan. De ontsteking is zaterdag vanaf 17.00 uur live te volgen via de regionale omroep RTV Utrecht.

Zendmast wordt kerstboom
De Gerbrandytoren in IJsselstein wordt voor de 22ste keer omgetoverd tot een enorme kerstboom. “Ondanks de coronacrisis is het de organisatie achter ‘De Grootste Kerstboom’ toch gelukt om voldoende sponsoren binnen te halen om ook dit jaar de zendmast van IJsselstein weer om te toveren tot kerstboom.”, aldus de organisatie. Dit jaar zijn er door de coronamaatregelen echter geen activiteiten rondom de Gebrandytoren zelf of op evenementterrein Het Podium. De boom brandt tot Driekoningen, woensdag 6 januari 2021.

‘Schijn een lichtje op mij’
In samenwerking met de Stichting Grootste Kerstboom zendt de regionale omroep van de provincie Utrecht het programma ‘Schijn een lichtje op mij’ live uit op televisie en via de online kanalen. In het programma vertellen bekende en onbekende Nederlanders wat de ‘boom’ zo bijzonder maakt. Er zijn beelden van het ophangen van de lampen en de ontsteking is live te zien.

Op tv en online
Het programma ‘Schijn een lichtje op mij’ is te zien bij RTV Utrecht op televisie en online via web, app en sociale media kanalen. De uitzending is na afloop ook terug te kijken via de website en de app van de regionale omroep. Alle programma’s van RTV Utrecht en alle andere regionale omroepen zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022