Online vooruitkijken van documentaireserie Het Sloopteam bij Rijnmond

05-09-2020

Vanaf 7 september is de documentaireserie Het Sloopteam te volgen bij Rijnmond. In vijf afleveringen volgt documentairemaker Charlotte Meijer een groep Rotterdamse vrienden tijdens hun voorbereidingen voor deze meest slopende dag van hun leven. Het Sloopteam is vanaf 8 september wekelijks op dinsdag te zien bij TV Rijnmond, maar is online via website, app en YouTube al een dag eerder (vooruit) te kijken.

Rotterdamse vrienden
Een groep Rotterdamse vrienden wil wat we allemaal wel eens willen: gezonder leven. Ze stellen daarom een ambitieus doel. Ze gaan de mooiste marathon ter wereld lopen. Er is alleen een klein probleem: ze zuipen, snuiven en leven zo hard, dat het lopen van 42,2 kilometer ongeveer net zo waarschijnlijk is als Jules Deelder die uit de dood opstaat en opeens plat Amsterdams praat.

Effect van Covid-19
Het Sloopteam is niet alleen een meeslepende documentaireserie over een groep die de marathon wil lopen. Steeds centraler wordt ook het ontwrichtende effect van Covid-19 zichtbaar. De marathon valt weg, en daarmee ook de structuur. Ook de barbershop van Ed, de centrale plek voor de groep, moet sluiten. Lach, leef en huil mee met deze rasechte Rotterdammers. Getraind in overleven. Gehard door tegenslagen. Altijd bereid om niet alleen hun eigen, maar ook jouw ruiten in te smijten. Maar vooral: dieper verzonken in de Rotterdamse klei dan de Erasmusbrug, de Koopgoot en de Kuip bij elkaar.

Al eerder online kijken
Het Sloopteam is vanaf 8 september wekelijks op dinsdag om 17:15 uur te zien bij TV Rijnmond en elke maandag online via website, app en YouTube. Volg alles van Het Sloopteam ook op Facebook en Instagram.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022