Online nieuwsartikelen van Omroep Flevoland nu in tien andere talen te lezen

01-12-2022

De nieuwsartikelen van Omroep Flevoland zijn niet alleen meer in het Nederlands te lezen maar ook in tien andere talen. Dit is een nieuwe functie die te zien is op de website en de app van de regionale publieke omroep.

Bij de nieuwsberichten op de online kanalen van Omroep Flevoland ziet het publiek standaard een Nederlands vlaggetje; de taal is standaard op ‘Nederlands’ ingesteld. Door op het vlaggetje te klikken, kan de taal verandert worden. De artikelen worden automatisch vertaald en zijn beschikbaar in de talen: Fries, Duits, Engels, Spaans, Frans, Pools, Oekraïens, Roemeens, Turks en Arabisch. Na het kiezen van een taal, wordt het bericht daarin vertaald. Dit blijft zo totdat de gebruiker zelf de taal terugzet naar ‘Nederlands’.

De vertaling wordt door een computer gegenereerd en kan dus nog taalfoutjes bevatten. De reacties zijn echter positief. De nieuwe functie maakt het nieuws toegankelijker voor mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen en het nieuws uit de eigen provincie, woonplaats of buurt nu dus wel kunnen lezen, volgen en begrijpen.

Naast het vertalen van berichten is het sinds kort ook mogelijk om de lettergrootte aan te passen, video’s te voorzien van ondertiteling of om gebruik te maken van de voorleesfunctie. De voorleesfunctie is alleen in het Nederlands beschikbaar.

Foto: Regionale Publieke Omroep
Auteur: Omroep Flevoland

Gerelateerde berichten

RTV Drenthe lanceert het Drentstalige radiostation Radio Drèents

'Het nieuwe audiokanaal Radio Drèents draagt bij aan het versterken van de regionale identiteit.'

30 06 2023

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023