Omrop Fryslân lanceert podcast voor televisieprogramma ‘Fan binnenút’

02-05-2021

Omrop Fryslân komt een driedelige podcastreeks als aanvulling op de televisieserie ‘Fan binnenút: wa soarget foar in feilich libben?’. In de televisieserie kijkt programmamaker Miranda Werkman achter de deuren bij het werk van Jeugd- en Gezinsbescherming, Jeugdreclassering en Veilig Thuis Friesland. In de podcast gaat Miranda in gesprek met Veilig Thuis-medewerkers, gedragswetenschappers en vertrouwensartsen. Maandag 3 mei is de laatste aflevering van de televisieserie te zien met het verhaal van Susan Slikkerveer over huiselijk geweld. Dezelfde dag komt de eerste van de drie podcastafleveringen online.

Complexe scheidingen
De eerste aflevering van de podcastreeks gaat dieper in op complexe scheidingen, die steeds vaker voorkomen. Gedragswetenschapper Lutske de Vries neemt de luisteraar mee in het hoofd van de ouders, en gezinsvoogd Mirjam Hogeboom vertelt het verhaal van het kind. In de tweede aflevering vertellen Maryse en Anita, twee medewerkers van Veilig Thuis Friesland, over hoe je met een kind zelf in gesprek kan gaan. In de laatste aflevering beschrijven vertrouwensarts Jenny de Leeuw en psycholoog en orthopedagoog Femke Boersma wat de langetermijngevolgen zijn van kindermishandeling.

Televisieserie
In de televisieserie ‘Fan binnenút, wa soarget foar in feilich libben?’ kijkt Miranda Werkman achter de voordeur met medewerkers van het Regiecentrum Bescherming en Veiligheid. Daar werken 250 mensen aan de veiligheid van tienduizend gezinnen. De serie laat zien hoe lastig het is om in te grijpen achter de voordeur; de grens tussen privacy en veiligheid. Miranda loopt mee met jeugdbeschermers en jeugdreclasseerders, en kijkt achter de schermen bij Veilig Thuis Friesland.

Podcast
De podcastreeks is vanaf 3 mei wekelijks te beluisteren op Omropfryslan.nl, en op Spotify.
Alle afleveringen van de televisieserie ‘Fan binnenút: wa soarget foar in feilich libben?’ zijn terug te kijken op Omropfryslan.nl/fanbinnenut

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

RTV Oost volgt monstertocht voor het goede doel

RTV Oost volgt de monstertocht via een liveblog op rtvoost.nl, op Radio Oost, op TV Oost in Bij Oost|Vandaag, en op de sociale media.

20 09 2021

TV Oost brengt Open Monumentendagen de huiskamer in

De Open Monumentendagen staan in Kampen in het teken van Mobiel Erfgoed. TV Oost zendt deel twee van de Open Monumentendag film uit.

10 09 2021

Toevallig groen in de stad zorgt voor lokale samenwerking in Utrecht

Voor het project ‘Toevallig Groen, Zaailingen van de Stad’ werkt RTV Utrecht samen met DUIC, Utrecht Natuurlijk en het Centraal Museum.

07 09 2021