Omrop Fryslan gaat in ‘Operaasje Fryske Flagge’ voor Friese vlag emoji

30-09-2020

De online redactie van Omrop Fryslân wil een echte Friese vlag-emoji. Om dat voor elkaar te krijgen is de regionale omroep afgelopen zomer ‘Operaasje Fryske Flagge’ gestart. Om het verzoek kracht bij te zetten verzamelt de redactie nu verhalen en foto’s van Friezen en hun vlaggen uit alle landen van de wereld.

Met ‘Operaasje Fryske Flagge’ wil Omrop Fryslân ook foto’s en verhalen verzamelen van Friezen uit de hele wereld. Op de foto staan de Friezen natuurlijk wel met een Friese vlag in de handen. “Het mooiste zou zijn dat we uit alle landen van de wereld, dat zijn er zo’n 198, een foto van een Friese vlag krijgen. Het laat zien hoe internationaal onze Friese vlag is”, zegt Ronald van der Pol, redacteur online. Het ultieme doel is dat er een echte Friese vlag-emoji komt. Het krijgen van zo’n nieuwe emoji is nog een heel traject. Er moet een schriftelijke aanvraag ingediend worden bij een internationale commissie en er moet aan nogal wat voorwaarden worden voldaan. Deze commissie bepaalt één keer per jaar welke nieuwe emoji’s worden toegelaten.

 

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022