Omroep Gelderland viert zomer in dorpen en buurtschappen

21-07-2021

Zomer in Gelderland trekt er weer op uit in Augustus! Vier weken lang gaan presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet de provincie in om een heleboel leuke dorpen en buurtschappen op de kaart te zetten. Met de grote vraag: wat is de Mooiste plaats van Gelderland? Die ‘eretitel’ is nu nog in handen van Appel-Driedorp. Zij wonnen in 2019.
Presentatoren Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet trekken van 4 tot en met 27 augustus door Gelderland. In elke plaats die zij bezoeken strijdt een team van tien bewoners om geld te verdienen voor een goed doel dat het team zelf heeft gekozen.

De Zomer in Gelderlandkaravaan stopt dit seizoen op de volgende plekken:
04 augustus: Geerstraat
05 augustus: Mariënvelde
06 augustus: Drempt
10 augustus: Randwijk
11 augustus: Krachtighuizen
12 augustus: Hall
13 augustus: Silvolde
17 augustus: Hellouw
18 augustus: Holterhoek
19 augustus: IJzerlo
20 augustus: Voor-Beltrum
24 augustus: Loil
25 augustus: Exel
26 augustus: Niftrik
27 augustus: Kerkwijk

Zomer in Gelderland bij je thuis
Ieder dorp of buurtschap staat gedurende een hele dag in de schijnwerpers. Zo is er overdag ook een radioverslaggever en doen we op de verschillende social-media-kanalen verslag vanuit de plaatsen waar we komen. Zomer in Gelderland heeft een eigen Facebookpagina waar alles te volgen is. Om 18.20 uur sluit Omroep Gelderland de dag af met een live-uitzending op televisie. Op TV Gelderland worden onder meer het opgehaalde geldbedrag en de tussenstand in de strijd om de titel ‘Mooiste plaats van Gelderland’ onthuld.

Nieuw presentatieduo
Dit jaar wordt Zomer in Gelderland gepresenteerd door het nieuwe duo Frank Oosterwegel en Lisanne Halleriet. Zij laten op 2 en 3 augustus zien hoe ze zich voorbereid hebben op hun toer door Gelderland en onthullen dan ook de nieuwe programmaonderdelen van dit jaar.

Auteur: Regionale Publieke Omroep