Omroep Gelderland start talentontwikkelingstraject: DOC+

02-09-2020

Om de ontwikkeling van jong documentaire talent te stimuleren slaan Omroep Gelderland, Docwerk, Van Osch Films en DOCfeed de handen ineen met een hagelnieuw talentontwikkelingstraject. DOC+ organiseert zes openbare masterclasses en biedt jonge filmtalenten een intensief maatwerk coachingstraject aan. Het maken en in de markt zetten van een korte documentaire is daar integraal onderdeel van.

Binnen DOC+ krijgen twee producenten en twee regisseurs de kans om een documentaire van 25 minuten te realiseren. Ook organiseert DOC+ zes openbare masterclasses over onder andere het ontwikkelen van een filmplan, filmfinanciering en regie. Het traject gaat in september van start met een openbare pitch en eindigt in de zomer van 2021 met een première van de films die zijn gerealiseerd binnen het traject.

Voor de films die binnen DOC+ ontwikkeld worden, wordt er gezocht naar ideeën voor een verrassende, filmische, urgente en gelaagde documentaire over de Gelderse identiteit, met een heldere connectie met het Gelderland van nu. Twee ideeën worden geselecteerd en de makers worden gekoppeld aan een jonge producent. Zij realiseren hun documentaire met intensieve ondersteuning van professionals. De films worden uitgezonden door Omroep Gelderland en vertoond op diverse festivals.

De pitch is op woensdag 9 september 2020 in LUX Nijmegen.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022