Omroep Gelderland start talentontwikkelingstraject: DOC+

02-09-2020

Om de ontwikkeling van jong documentaire talent te stimuleren slaan Omroep Gelderland, Docwerk, Van Osch Films en DOCfeed de handen ineen met een hagelnieuw talentontwikkelingstraject. DOC+ organiseert zes openbare masterclasses en biedt jonge filmtalenten een intensief maatwerk coachingstraject aan. Het maken en in de markt zetten van een korte documentaire is daar integraal onderdeel van.

Binnen DOC+ krijgen twee producenten en twee regisseurs de kans om een documentaire van 25 minuten te realiseren. Ook organiseert DOC+ zes openbare masterclasses over onder andere het ontwikkelen van een filmplan, filmfinanciering en regie. Het traject gaat in september van start met een openbare pitch en eindigt in de zomer van 2021 met een première van de films die zijn gerealiseerd binnen het traject.

Voor de films die binnen DOC+ ontwikkeld worden, wordt er gezocht naar ideeën voor een verrassende, filmische, urgente en gelaagde documentaire over de Gelderse identiteit, met een heldere connectie met het Gelderland van nu. Twee ideeën worden geselecteerd en de makers worden gekoppeld aan een jonge producent. Zij realiseren hun documentaire met intensieve ondersteuning van professionals. De films worden uitgezonden door Omroep Gelderland en vertoond op diverse festivals.

De pitch is op woensdag 9 september 2020 in LUX Nijmegen.

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022