Omroep Gelderland-podcast ‘Anoniem Intiem’ wint Tegel

24-04-2019

De Omroep Gelderland-podcast ‘Anoniem Intiem’ heeft een Tegel gewonnen in de categorie Regio. De prijs voor de beste journalistieke producties van Nederland werd gisteren uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De podcast van onderzoeksjournalist Maarten Dallinga was samen met twee andere producties genomineerd. De onderzoeksjournalist dook in de verborgen wereld van openbare seksplekken en maakte er voor Omroep Gelderland een vijfdelige podcastserie over. Dallinga deed maandenlang onderzoek naar de zeker tien mannenontmoetingsplekken in Gelderland.

Spraakmakende journalistiek
De Tegel werd dit jaar voor het eerst uitgereikt in de categorie Regio. De organisatie nomineerde producties met naar eigen zeggen hoogwaardige, onderscheidende en spraakmakende regionale journalistiek. De berichtgeving moest bovendien van aantoonbaar groot belang zijn voor de regionale gemeenschap.

Eerder won ‘Anoniem Intiem’ ook al de Seks en Media Prijs 2018 van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie.

Alle afleveringen zijn hier te beluisteren. Luisteren kan ook via bekende podcastapps als Apple Podcasts (het paarse icoontje op je telefoon), Spotify, Stitcher en Player FM.

Foto: Maarten Dallinga met de Tegel (Joeri Arkink)

Auteur: Jasja Pen

Gerelateerde berichten

Digital News Report: 82% van Nederlanders checkt dagelijks het nieuws

Het podcastgebruik is in 2022 verder toegenomen. Maandelijks gebruikt bijna een derde van de Nederlanders podcasts; vooral jongeren.

15 06 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022