Omroep Gelderland-podcast ‘Anoniem Intiem’ wint Tegel

24-04-2019

De Omroep Gelderland-podcast ‘Anoniem Intiem’ heeft een Tegel gewonnen in de categorie Regio. De prijs voor de beste journalistieke producties van Nederland werd gisteren uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De podcast van onderzoeksjournalist Maarten Dallinga was samen met twee andere producties genomineerd. De onderzoeksjournalist dook in de verborgen wereld van openbare seksplekken en maakte er voor Omroep Gelderland een vijfdelige podcastserie over. Dallinga deed maandenlang onderzoek naar de zeker tien mannenontmoetingsplekken in Gelderland.

Spraakmakende journalistiek
De Tegel werd dit jaar voor het eerst uitgereikt in de categorie Regio. De organisatie nomineerde producties met naar eigen zeggen hoogwaardige, onderscheidende en spraakmakende regionale journalistiek. De berichtgeving moest bovendien van aantoonbaar groot belang zijn voor de regionale gemeenschap.

Eerder won ‘Anoniem Intiem’ ook al de Seks en Media Prijs 2018 van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie.

Alle afleveringen zijn hier te beluisteren. Luisteren kan ook via bekende podcastapps als Apple Podcasts (het paarse icoontje op je telefoon), Spotify, Stitcher en Player FM.

Foto: Maarten Dallinga met de Tegel (Joeri Arkink)

Auteur: Jasja Pen

Gerelateerde berichten

Brandbrief mediacoalitie voor behoud van persalarmeringen

Een brede coalitie van mediapartijen roept minister van Justitie en Veiligheid op om het systeem van automatische persalarmeringen in stand te houden.

30 03 2023

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Regionale omroepen en Kieskompas lanceren stemhulp Provinciale Statenverkiezingen

Het Kieskompas speelt per provincie in op thema’s die er spelen. De stellingen zijn opgesteld door journalisten van de regionale omroepen.

13 02 2023