Omroep Gelderland-podcast ‘Anoniem Intiem’ wint Tegel

24-04-2019

De Omroep Gelderland-podcast ‘Anoniem Intiem’ heeft een Tegel gewonnen in de categorie Regio. De prijs voor de beste journalistieke producties van Nederland werd gisteren uitgereikt in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag.

De podcast van onderzoeksjournalist Maarten Dallinga was samen met twee andere producties genomineerd. De onderzoeksjournalist dook in de verborgen wereld van openbare seksplekken en maakte er voor Omroep Gelderland een vijfdelige podcastserie over. Dallinga deed maandenlang onderzoek naar de zeker tien mannenontmoetingsplekken in Gelderland.

Spraakmakende journalistiek
De Tegel werd dit jaar voor het eerst uitgereikt in de categorie Regio. De organisatie nomineerde producties met naar eigen zeggen hoogwaardige, onderscheidende en spraakmakende regionale journalistiek. De berichtgeving moest bovendien van aantoonbaar groot belang zijn voor de regionale gemeenschap.

Eerder won ‘Anoniem Intiem’ ook al de Seks en Media Prijs 2018 van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie.

Alle afleveringen zijn hier te beluisteren. Luisteren kan ook via bekende podcastapps als Apple Podcasts (het paarse icoontje op je telefoon), Spotify, Stitcher en Player FM.

Foto: Maarten Dallinga met de Tegel (Joeri Arkink)

Auteur: Jasja Pen

Gerelateerde berichten

Kom jij ons team versterken? We zoeken een secretaresse

Vind je het heerlijk om in te springen daar waar de drukte is, hou je van planningen en vind je het een uitdaging om agenda’s bij te houden?

01 11 2022

[LUISTER] Dutch Media Week: Podcast over 30 jaar regionale televisie

Luister naar de podcast over 30 jaar regionale televisie met omroeppionier Henny Everts en mediajournalist en schrijver Peter Schavemaker.

18 10 2022

Onderzoek Commissariaat van belang voor versterking lokale journalistiek

“Dat de regionale omroepen zo’n belangrijke rol spelen in de lokale informatievoorziening is een mooie en terechte waardering."

30 09 2022