Omroep Gelderland leidt jongeren op tot echte mediamakers

06-09-2021

Vanaf oktober 2021 krijgen jongeren uit Gelderland de kans om media te maken over alles wat hen bezighoudt. Een talkshow, een kookprogramma met jongeren uit verschillende culturen, reportages over muziek of een nieuwsuitzending, bij Beeldbrengers is niks te gek. Beeldbrengers is het nieuwe mediaplatform voor en door jongeren, in samenwerking met Omroep Gelderland. Wekelijks maken jongeren tussen 14 en 26 jaar tv-programma’s over alles wat ze tegenkomen in de samenleving en wat zij interessant vinden.

Opgeleid tot echte mediamakers
Vanaf oktober gaat Beeldbrengers van start in Tiel, Culemborg, Doetinchem, Zutphen, Nijmegen en Arnhem. In een periode van zes maanden worden de jongeren opgeleid tot echte mediamakers. Ze gaan aan de slag als presentator of vlogger. Of ze werken juist achter de schermen als redacteur, cameraman of -vrouw of als editor. Van een mediacoach leren ze interviewen en presenteren, maar ook om de regie te voeren, hoe de camera werkt en hoe je de audio goed opneemt.

Maatschappelijk project
Beeldbrengers is onderdeel van de MDT (Maatschappelijke Diensttijd). Jongeren kunnen met MDT de beste versie van zichzelf ontdekken. Ze ontwikkelen talenten, ontmoeten nieuwe mensen en dragen tegelijkertijd een steentje bij aan de lokale samenleving. Omroep Gelderland werkt samen met lokale omroepen Regio TV Tiel, SRC, B-FM, RN7 en RTV Arnhem.

Goede ervaring
In Nijmegen bestaat Beeldbrengers al twee jaar. Abdi (21) vertelt hierover: “Ik werk als cameraman in een team en leer nieuwe mensen kennen. Ook ontdek ik nieuwe plekken in de stad” En over zijn grote droom: “Ik wil later documentaires over dieren maken. Bij Beeldbrengers doe ik dus goede ervaring op.”

Vanaf november kunnen de Beeldbrengers gevolgd worden via de kanalen van Omroep Gelderland en de lokale omroepen Regio TV Tiel, SRC, B-FM, RN7 en RTV Arnhem

Foto: Omroep Gelderland

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022