Omroep Gelderland leidt jongeren op tot echte mediamakers

06-09-2021

Vanaf oktober 2021 krijgen jongeren uit Gelderland de kans om media te maken over alles wat hen bezighoudt. Een talkshow, een kookprogramma met jongeren uit verschillende culturen, reportages over muziek of een nieuwsuitzending, bij Beeldbrengers is niks te gek. Beeldbrengers is het nieuwe mediaplatform voor en door jongeren, in samenwerking met Omroep Gelderland. Wekelijks maken jongeren tussen 14 en 26 jaar tv-programma’s over alles wat ze tegenkomen in de samenleving en wat zij interessant vinden.

Opgeleid tot echte mediamakers
Vanaf oktober gaat Beeldbrengers van start in Tiel, Culemborg, Doetinchem, Zutphen, Nijmegen en Arnhem. In een periode van zes maanden worden de jongeren opgeleid tot echte mediamakers. Ze gaan aan de slag als presentator of vlogger. Of ze werken juist achter de schermen als redacteur, cameraman of -vrouw of als editor. Van een mediacoach leren ze interviewen en presenteren, maar ook om de regie te voeren, hoe de camera werkt en hoe je de audio goed opneemt.

Maatschappelijk project
Beeldbrengers is onderdeel van de MDT (Maatschappelijke Diensttijd). Jongeren kunnen met MDT de beste versie van zichzelf ontdekken. Ze ontwikkelen talenten, ontmoeten nieuwe mensen en dragen tegelijkertijd een steentje bij aan de lokale samenleving. Omroep Gelderland werkt samen met lokale omroepen Regio TV Tiel, SRC, B-FM, RN7 en RTV Arnhem.

Goede ervaring
In Nijmegen bestaat Beeldbrengers al twee jaar. Abdi (21) vertelt hierover: “Ik werk als cameraman in een team en leer nieuwe mensen kennen. Ook ontdek ik nieuwe plekken in de stad” En over zijn grote droom: “Ik wil later documentaires over dieren maken. Bij Beeldbrengers doe ik dus goede ervaring op.”

Vanaf november kunnen de Beeldbrengers gevolgd worden via de kanalen van Omroep Gelderland en de lokale omroepen Regio TV Tiel, SRC, B-FM, RN7 en RTV Arnhem

Foto: Omroep Gelderland
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022