Omroep Gelderland doet aangifte na mishandeling verslaggever

13-06-2023

Omroep Gelderland doet aangifte vanwege de bedreiging en mishandeling van een verslaggever. De journalist wilde een reportage maken bij winkelcentrum Elderhof in Arnhem-Zuid, waar vorige week verdachte pakketjes werden gevonden en later alsnog explosies waren. Een jongeman bedreigde de verslaggever verbaal en sloeg hem in het gezicht.

Donderdag werden in de vroege morgen voor de deuren van horecazaken Sofram en Diner 66 ‘zeer verdachte pakketjes’ gevonden. Deze zijn enkele uren later verwijderd. Diezelfde avond besloot burgemeester Ahmed Marcouch beide zaken voor in elk geval twee weken te sluiten. Vervolgens gingen daar in de nacht van donderdag op vrijdag alsnog twee explosieven af.

Toen de verslaggever daar donderdag was, zag hij een man die hem met ‘bovenmatige interesse’ filmde. De verslaggever maakte op zijn beurt ook een beeld van deze man. Na een woordenwisseling kreeg de verslaggever een klap met de vlakke hand ‘vol in het gezicht’.

De regionale omroep van Gelderland besluit aangifte te doen omdat ‘dit soort gedrag een halt toegeroepen moet worden’. De verslaggever heeft aan het voorval gelukkig niet iets ernstigs overgehouden. Het gaat nu weer goed met hem, maar de eerste dagen had de journalist veel last van het voorval.

Het is het tweede incident in korte tijd in deze wijk waarbij een journalist wordt lastiggevallen. Enkele weken geleden werd een verslaggever van RTV Connect met stenen bekogeld toen hij wederhoor kwam halen bij hangjeugd die daar voor overlast en vernielingen zou zorgen. Ook hij gaat aangifte doen.

Foto: Omroep Gelderland

Ontdek meer

Update RPO Datateam (juli 2024)

Samenwerking met Transformatieteam leidt tot experimenten met nieuwe formatsDe data-analisten van het Datateam hebben eerder dit jaar vanuit

10 07 2024

Zomer in de regio

Het belooft weer een drukke zomer te worden met vele nationale en internationale festivals en evenementen. Toch hoef

10 07 2024

De regionale sportzomer

Ook bij de regionale publieke omroepen zijn ze klaar voor een zomer vol sport, zo ook voor de

10 07 2024