Omroep Flevoland zendt EK Triathlon Almere live uit

12-09-2019

Omroep Flevoland zendt de triathlon van Almere live uit via televisie, website en app. De speciale uitzending van de regionale omroep van Flevoland begint zaterdag 14 september om 07.00 uur ’s ochtends en eindigt om 17.00 uur.

Traditie sinds 1983
De triathlon van Almere, die al sinds 1983 jaarlijks gehouden wordt is de bekendste hele triathlon van Nederland. Pioniers waren Axel Koenders en Almeerder Gregor Stam. Koenders won de triathlon maar liefst vier keer, net als Jan van der Marel en Gerrit Schellens. Bij de vrouwen was Cora Vlot goed voor vier overwinningen. Andere bekende winnaars zijn Katinka Wiltenburg, Thea Sybesma en Heleen bij de Vaate die allen driemaal als eerste over de streep kwamen.

Almere decor van EK
Dit jaar is de triathlon van Almere het decor van het Europees kampioenschap. De snelste mannen lopen de triathlon in ongeveer acht uur en de beste vrouwen doen een uur langer over 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en de afsluitende marathonloop van ruim 42 kilometer. De zwem-, fiets- en looponderdelen beginnen allemaal op de Esplanade, het plein aan de rand van het Weerwater grenzend aan het stadshart.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022