Omroep Brabant viert Elfde van de Elfde

10-11-2020

Carnaval is dit jaar anders. Omroep Brabant wil het gevoel van carnaval levend houden. Daarom is er volop aandacht voor de traditionele start van het carnavalsseizoen bij de regionale omroep van Noord-Brabant. De Brabantse carnavalsiconen Jordy Graat en Christel de Laat kijken bij Omroep Brabant bij de traditionele start op de elfde van de elfde naar wat er wél kan. De programmamakers gaan op zoek naar het gevoel van carnaval. Naar de verbinding en verbroedering, want wat er ook gebeurt carnaval zit in het hart! Ook bij Omroep Brabant. De ‘Elfde van de Elfde’ is via televisie, radio en de online kanalen van Omroep Brabant te volgen.

Carnavalsliedjes op de radio
De radiozender van Omroep Brabant heeft de hele dag aandacht voor 11-11. Af en toe een lekker carnavalsliedje om in de sfeer te blijven en de presentatoren bellen artiesten over deze bijzondere carnavalsperiode. Als klap op de vuurpijl is er vanaf 19.00 uur een speciale extra lange editie van ‘Van Brabantse Bodem’. Hierin viert Jordy Graat 11-11 met Christel de Laat en niemand minder dan Snollebollekes!

Elfde van de Elfde
Op televisie is er ‘Elfde van de Elfde’, een gezellig tv-programma vol humor en informatie met ook Jordy en Christel. Ze gaan bellen met echte carnaval-liefhebbers om te vragen hoe ze het gaan doen de komende periode, met tips in opmaat naar een ander carnaval. En ze hebben voorbeelden van een paar leuke initiatieven in de provincie om het gevoel carnaval nu, maar ook straks tijdens carnaval levend te houden.

Troostlied van ‘Niet altijd rozengeur’ 
Woensdag 11-11 is ook de première van een heel bijzondere carnavalsclip. De bekende carnavalsartiesten Veul Gère zijn de initiatiefnemers van een troostlied. Het lied moet in onzekere carnavalstijden vooral troost bieden. En carnaval verbroedert. Achter de gezamenlijke artiestennaam ‘Niet altijd rozengeur’ gaan namelijk zo’n 25 carnavalsartiesten schuil, onder meer Veul Gère, Lamme Frans, De Deurzakkers, Ferry van de Zaande, Vieze Jack, Sjpringlaevend, en Niek en Danny. Het nummer is gemaakt in samenwerking met Omroep Brabant.

Première troostlied bij Omroep Brabant
De carnavalsclip is op 11-11 om 11.11 uur te horen op radio, te zien op de website en Facebook van Omroep Brabant en ‘s avonds te zien in het tv-programma ‘Elfde van de Elfde’. Hoofdredacteur Renzo Veenstra: “We voelen allemaal het verdriet van het feest dat komend jaar niet zal zijn waar we allemaal zo op hadden gehoopt. Maar bij Omroep Brabant zit carnaval diep in het hart. En dat krijg je er nooit uit.”

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022