Omroep Brabant start met Talent Programma

02-06-2022

Omroep Brabant start na de zomer met een nieuw Talent Programma. Met ingang van september mogen drie jonge talenten een jaar lang betaald meedraaien bij de regionale omroep. Ze draaien daarbij mee op de redactie en leren het journalistieke vak van binnenuit kennen.

Met het Talent Programma richt Omroep Brabant zich op zowel mensen binnen de sector als op mensen daarbuiten, aldus redactiecoördinator Bert van Doorn. Hij is een van de drijvende krachten achter het programma. “Onder die laatste categorie vallen mensen die wel graag in de journalistiek aan de gang willen, maar niet weten hoe ze moeten beginnen.”

De omroep gooit zijn spreekwoordelijke net bewust breed uit, aldus Van Doorn. “We merken dat we moeite hebben met goede nieuwe mensen vinden in deze arbeidsmarkt. Dus zijn we gaan nadenken over manieren om verder te zoeken dan alleen via de gebaande paden.” Deelnemers aan het Talent Programma krijgen naast werkervaring ook trainingen en masterclasses en worden gekoppeld aan een buddy en een mentor. Daarnaast helpt een coach hen bij het ontdekken en ontwikkelen van hun talenten.

Van Doorn: “We willen het programma toespitsen op de deelnemers. Een onderdeel daarvan is dat de drie deelnemers meelopen op verschillende redacties, zodat ze kunnen ontdekken wat het best bij ze past. We hebben de hoop dat de deelnemers aan het eind van het programma bij ons blijven hangen en zo hun journalistieke carrière kunnen beginnen.”

YouTube video
YouTube video
YouTube video
YouTube video

Aanmelden voor het Talent Programma kan sinds enige weken. Geïnteresseerden dienen een pitch in te sturen, waarin ze vertellen waarom ze bij Omroep Brabant willen werken. Op 1 juli vindt vervolgens een selectiedag plaats, waarbij uitgenodigde kandidaten een rondleiding krijgen bij de omroep. Later in juli horen de geïnteresseerden wie van hen is geselecteerd.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022