Omroep Brabant Nieuws te zien op Google Nest Hub

24-06-2019

Het tv-nieuws van Omroep Brabant is nu ook te zien op de nieuwe schermen van Google, de zogeheten Nest Hub. Daarmee is de regionale omroep de eerste nieuwsorganisatie in Nederland die haar nieuws ook op dit scherm aanbiedt.

De Google Home Hub is de opvolger van de slimme speaker, nu met een schermpje. Gebruikers kunnen daarmee muziek afspelen, video’s kijken en bijvoorbeeld de lampen in huis bedienen. Vanaf vandaag kan dus ook het nieuws van Omroep Brabant op afroep worden bekeken. Eerder voegde de omroep al het radionieuws toe aan de Google Home, de slimme luidspreker van Google.

“Omroep Brabant wil graag haar nieuws op zoveel mogelijk kanalen verspreiden we zien kansen in dit nieuwe scherm,” aldus Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep Brabant. “We willen allemaal graag naar het nieuws kijken, maar dan wel op een moment dat het ons het beste uitkomt. Daar spelen we op veel manieren op in, nu ook met deze nieuwe service”
Het speciale korte video-bulletin is op te roepen met de vraag: “Hey Google, kijk naar het nieuws van Omroep Brabant”. Het audio-bulletin (met nieuws in 1 minuut) is op de slimme speaker op te roepen met het commando “Hey Google, luister naar het nieuws van Omroep Brabant”

Auteur: Robert Claus

Gerelateerde berichten

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022

De schrik zit er goed in bij RTV Utrecht na diefstal en mishandeling

Wim Kramer, hoofd nieuws van RTV Utrecht in gesprek met Villamedia.nl over diefstal en mishandeling: "Tijd voor daden in plaats van woorden."

14 06 2022

Filmploeg RTV Utrecht bestolen en mishandeld in Kanaleneiland

Een filmploeg van RTV Utrecht is bestolen van een camera en statief. De politie spreekt van een beroving met geweld.

13 06 2022