Omroep Brabant Nieuws te zien op Google Nest Hub

24-06-2019

Het tv-nieuws van Omroep Brabant is nu ook te zien op de nieuwe schermen van Google, de zogeheten Nest Hub. Daarmee is de regionale omroep de eerste nieuwsorganisatie in Nederland die haar nieuws ook op dit scherm aanbiedt.

De Google Home Hub is de opvolger van de slimme speaker, nu met een schermpje. Gebruikers kunnen daarmee muziek afspelen, video’s kijken en bijvoorbeeld de lampen in huis bedienen. Vanaf vandaag kan dus ook het nieuws van Omroep Brabant op afroep worden bekeken. Eerder voegde de omroep al het radionieuws toe aan de Google Home, de slimme luidspreker van Google.

“Omroep Brabant wil graag haar nieuws op zoveel mogelijk kanalen verspreiden we zien kansen in dit nieuwe scherm,” aldus Renzo Veenstra, hoofdredacteur van Omroep Brabant. “We willen allemaal graag naar het nieuws kijken, maar dan wel op een moment dat het ons het beste uitkomt. Daar spelen we op veel manieren op in, nu ook met deze nieuwe service”
Het speciale korte video-bulletin is op te roepen met de vraag: “Hey Google, kijk naar het nieuws van Omroep Brabant”. Het audio-bulletin (met nieuws in 1 minuut) is op de slimme speaker op te roepen met het commando “Hey Google, luister naar het nieuws van Omroep Brabant”

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022