Omroep Bo en Omroep West verstevigen samenwerking

28-08-2020

Bo, de omroep van de Bollenstreek, en Omroep West hebben hun samenwerking verlengd. Beide publieke omroepen hebben afgesproken tot zeker december 2023 door te gaan om samen journalistieke verhalen te maken. Sterker nog: de intensiteit van de samenwerking wordt uitgebreid.

Dagelijks nieuws
Vanaf nu is dagelijks een verslaggever van Omroep West samen met de redactie van Bo aan de slag om voor online, radio en televisie de verhalen in de Bollenstreek op te tekenen. Tot voor kort was dit beperkt tot twee dagen in de week. Deze verslaggever werkt voor beide omroepen, de verhalen zijn op alle platforms van beide omroepen te zien. De uitbreiding van de samenwerking komt tot stand dankzij een extra subsidie van het ministerie van OCW. Daardoor kunnen beide omroepen over de gemeentes Noordwijk, Teylingen, Lisse en Hillegom nog vaker verslag doen.

Wederzijds vertrouwen
Omroep Bo en Omroep West werken nu een paar jaar samen. Deze samenwerking heeft een open karakter en is gestoeld op wederzijds vertrouwen en het open uitwisselen van informatie. Zodat het publiek door zowel de lokale omroep als de regionale omroep zo optimaal mogelijk wordt geïnformeerd. Onderdeel van het samen optrekken is dat Bo het lokale netwerk deelt en Omroep West onder meer opleidingen, kennis en kunde levert.

Antwoord op verschraling journalistiek
“Dit helpt ons als omroep echt verder,” aldus hoofdredacteur Ard Zandbergen van Bo. “Op deze manier versterk je de lokale omroep en kun je onze inwoners prachtige verhalen voorschotelen.” Bij Omroep West is hoofdredacteur Henk Ruijl evenzeer opgetogen. “Dankzij Bo zit Omroep West beter dan ooit in de Bollenstreek. Dat is voor het vergaren van de feiten en het vertellen van verhalen geweldig.” Omroep West wil graag de lokale en regionale journalistiek sterker maken en is spil in een web van lokale en regionale organisaties. Ruijl: “Zo bied je met elkaar een sterk antwoord op verschraling in de journalistiek.”

Intensief samenwerken
Omroep West nam in 2015 het initiatief om intensiever te gaan samenwerken met lokale omroepen. Daartoe werd het Regionaal Nieuws Netwerk (RNN) opgericht. Eerder zijn al samenwerkingen opgezet tussen Omroep West en WOS Media (Westland), Studio Alphen, Sleutelstad (Leiden), Den Haag FM en Midvliet FM (voor Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Stompwijk). Met Bo bestond de samenwerking al even en die wordt dus nu verlengd en geïntensiveerd.

Het contract waarin de samenwerking wordt bezegeld is afgelopen week ondertekend door Peter Vente namens Bo en directeur Gerard Milo van Omroep West.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022