NPO Luister: van experiment naar volwassen audioplatform

28-09-2022

De NPO heeft toestemming gekregen voor het verder uitbouwen van NPO Luister. De app was al enige tijd beschikbaar als experiment en mag nu van staatssecretaris Uslu (Media) definitief door als hét audioplatform van de publieke omroep, met alle podcasts en live NPO-radiozenders overzichtelijk op één plek. Ook een selectie van podcasts van de regionale publieke omroepen zijn te vinden op NPO Luister.

NPO-bestuurslid Martijn van Dam: “Podcasts worden alsmaar populairder. Daarom is dit goed nieuws voor alle liefhebbers en iedereen die nieuwsgierig is naar podcasts.”

Jurre Bosman, directeur audio NPO: “Podcast speelt een steeds belangrijker rol in het luisterpatroon. Omdat het aanbod sterk is gegroeid in variatie en aantal, willen we luisteraars beter gaan gidsen en passende aanbevelingen gaan doen. De komende periode gaan we de app verder uitbouwen en ontwikkelen, mede aan de hand van de ervaringen en wensen van ons publiek.”

Lees ook: Podcasts regionale omroepen beschikbaar via NPO Luister

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Visiebrief: Regionale en lokale laag omroepbestel moeten elkaar versterken

“Samenwerking en het gebruikmaken van elkaars kennis en capaciteiten tussen lokale en regionale omroepen vind ik daarom van groot belang."

30 05 2023

De Tegel voor Omroep Gelderland met ”De Ramp met de Phoenix’

Joske Meerdink en Diny van Hoften vielen in de prijzen met het winnen van De Tegel, een belangrijke journalistieke onderscheiding.

25 04 2023

Onvermoeibaar volgt RTV Noord het gasdossier

RTV Noord heeft twee verslaggevers op het dossier gaswinning, de consequenties en nasleep ervan gezet.

25 04 2023