NPO Luister: van experiment naar volwassen audioplatform

28-09-2022

De NPO heeft toestemming gekregen voor het verder uitbouwen van NPO Luister. De app was al enige tijd beschikbaar als experiment en mag nu van staatssecretaris Uslu (Media) definitief door als hét audioplatform van de publieke omroep, met alle podcasts en live NPO-radiozenders overzichtelijk op één plek. Ook een selectie van podcasts van de regionale publieke omroepen zijn te vinden op NPO Luister.

NPO-bestuurslid Martijn van Dam: “Podcasts worden alsmaar populairder. Daarom is dit goed nieuws voor alle liefhebbers en iedereen die nieuwsgierig is naar podcasts.”

Jurre Bosman, directeur audio NPO: “Podcast speelt een steeds belangrijker rol in het luisterpatroon. Omdat het aanbod sterk is gegroeid in variatie en aantal, willen we luisteraars beter gaan gidsen en passende aanbevelingen gaan doen. De komende periode gaan we de app verder uitbouwen en ontwikkelen, mede aan de hand van de ervaringen en wensen van ons publiek.”

Lees ook: Podcasts regionale omroepen beschikbaar via NPO Luister

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Vacature: Data-analist regionale publieke omroepen

Als data-analist help je mee om onze content beter onder de aandacht te brengen bij ons publiek, aan de hand van inzichten vanuit data.

01 12 2023

Save the date: AI-ethiek in de journalistiek

Op 8 februari 2024 organiseert de RPO, samen met Fontys Hogeschool, het congres ‘Een nieuwe code, AI-ethiek in de journalistiek’.

27 11 2023

Regiohelden komt naar… Fryslân

Op 11 april 2024 is Leeuwarden het kloppend hart van de regionale journalistiek: 'Grutsk op de regio.'

24 11 2023