NPO Luister: van experiment naar volwassen audioplatform

28-09-2022

De NPO heeft toestemming gekregen voor het verder uitbouwen van NPO Luister. De app was al enige tijd beschikbaar als experiment en mag nu van staatssecretaris Uslu (Media) definitief door als hét audioplatform van de publieke omroep, met alle podcasts en live NPO-radiozenders overzichtelijk op één plek. Ook een selectie van podcasts van de regionale publieke omroepen zijn te vinden op NPO Luister.

NPO-bestuurslid Martijn van Dam: “Podcasts worden alsmaar populairder. Daarom is dit goed nieuws voor alle liefhebbers en iedereen die nieuwsgierig is naar podcasts.”

Jurre Bosman, directeur audio NPO: “Podcast speelt een steeds belangrijker rol in het luisterpatroon. Omdat het aanbod sterk is gegroeid in variatie en aantal, willen we luisteraars beter gaan gidsen en passende aanbevelingen gaan doen. De komende periode gaan we de app verder uitbouwen en ontwikkelen, mede aan de hand van de ervaringen en wensen van ons publiek.”

Lees ook: Podcasts regionale omroepen beschikbaar via NPO Luister

Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

Onderzoek PersVeilig over veiligheid vrouwelijke journalisten

Acht op de tien (82 procent) vrouwelijke journalisten hebben wel eens te maken gehad met een vorm van intimidatie, agressie of bedreiging.

05 12 2022

Onderzoek Netwerk Mediawijsheid: 70% wil ander, socialer gedrag online

Netwerk Mediawijsheid wil mensen bewust maken van het feit dat je altijd iets kan doen om pro-sociaal gedrag te stimuleren.

08 11 2022

Uitreiking Special Awards tijdens de Week van de Mediawijsheid

De Special Media Awards worden jaarlijks uitgereikt aan mediamakers met een verstandelijke beperking.

08 11 2022