NL Award winnaar Anita Sara Nederlof van RTV Utrecht naar RTL Nieuws

22-11-2019

Dit jaar won Anita Sara Nederlof de NL Award voor Jong Talent en nu al maakt de presentatrice van RTV Utrecht de stap naar RTL Nieuws. Vanaf januari 2020 is Anita Sara Nederlof te zien als nieuwe anchor bij het RTL Nieuws. Met de 29-jarige journaliste en presentatrice stroomt er weer talent door van de regionale omroep naar een landelijke zender.

Bij RTL Nieuws zal Anita Sara Nederlof een vast duo vormen met Antoin Peeters in de uitzendingen van 19.30 uur. Ook zal ze de solo uitzendingen om 18.00 uur en 23.30 uur presenteren. Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws, is verheugd Anita Sara aan het team toe te voegen. “Anita Sara is getalenteerd, scherp, innemend en oprecht geïnteresseerd in mensen en hun verhalen.” Voor Anita Sara is presenteren bij RTL Nieuws een droombaan: “Bij RTL Nieuws mag ik werken met een ijzersterke redactie waarmee ik verhalen kan maken die heel Nederland raken.” Na vijf jaar regionaal nieuws is ze er helemaal klaar voor.

Sinds vijf jaar presenteert Anita Sara Nederlof de programma’s U Nieuws en U Vandaag bij RTV Utrecht. Ook is zij geregeld als verslaggever op pad en portretteerde ze in Mannen van Doorn het Korps Mariniers tijdens hun missie in Schotland. Voor die documentaire én haar werk als presentatrice bij RTV Utrecht werd Anita Sara in 2016 genomineerd voor de Philip Bloemendal-prijs, een onderscheiding voor journalistiek talent onder de dertig jaar. Begin 2019 won ze bij de NL Awards de eerste prijs in de categorie Jong Talent. Vanaf januari 2020 zet Anita Sara haar carrière voort bij RTL Nieuws als presentatrice.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022