Nieuwe stem op Radio Gelderland: presentator Biem Buijs

23-03-2022

Vanaf maandag 2 mei gaat Biem Buijs aan de slag als nieuwe radiopresentator van Lunchpauze op Radio Gelderland. Daarmee neemt hij de plek over van Irene ten Voorde. Zij schuift door naar de middag en is vanaf 28 maart te horen met het radioprogramma Thuis in Gelderland.

Biem Buijs is de nieuwe stem op Radio Gelderland, maar de radiostudio is zeker geen onbekend terrein voor hem. Meer dan tien jaar is Buijs nieuwslezer op NPO 3FM geweest en daarnaast heeft hij ook jarenlang het NOS Radio 1 Journaal in het weekend gepresenteerd.

Radio is volgens Buijs het allermooiste medium vanwege de intimiteit en de verbondenheid met de luisteraar. Hij kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij Omroep Gelderland: “Ik heb ontzettend veel zin om elke dag een programma te maken op Radio Gelderland, en om de luisteraar te spreken, en te laten meegenieten van mooiste muziek en de beste verhalen uit deze prachtige provincie.”

Toen Irene ten Voorde 30 jaar geleden haar carrière begon bij Omroep Gelderland was ze al te horen op Radio Gelderland. Daarna maakte ze de overstap naar televisie, maar haar liefde voor radio bleef. Twee jaar geleden besloot ze haar hart te volgen en sindsdien is Irene dagelijks te horen op Radio Gelderland.

Vanaf maandag 28 maart stapt ze over naar de middags met Thuis in Gelderland: “De middagshow is te horen op het moment dat de luisteraar de activiteiten van de dag afrondt, naar huis gaat, een potje op het vuur zet of aanschuift aan tafel. Een mooi moment om bijgepraat te worden over de hoogtepunten van de dag. En dat ga ik met heel veel plezier doen!”

Foto: Marco van Diek, Omroep Gelderland

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022