Nieuwe afleveringen van cultserie Willems Kantine te zien bij Rijnmond

01-11-2019

Vanaf zondag 3 november keren de iconische bezoekers en het personeel van de inmiddels gesloopte Rotterdamse kroeg Willems Kantine terug op Rijnmond in de cultserie Willems Kantine. De oude afleveringen van de serie van regisseur Roy Dames, worden eerst zes zondagen herhaald op Rijnmond. Daarna zendt Rijnmond drie gloednieuwe afleveringen uit van de inmiddels legendarische docuserie. In de eerste twee van de drie nieuwe delen, is nog nooit eerder vertoond materiaal te zien. Het allerlaatste deel is een terugblik met de voormalig bezoekers en familieleden van de typische luidruchtige Rotterdammers.

De documentaireserie volgt het personeel en een aantal vaste bezoekers in hun dagelijkse leven van het onmiskenbaar Rotterdamse café waar het meest exotische op de menukaart macaroni was en alcohol werd gebruikt om verdriet weg te drinken. Willems Kantine heeft de status van cultserie inmiddels behaald: quotes als “5 euro? Op je muil, gauw!” zijn massaal op t-shirts bedrukt en op YouTube is de serie in zijn geheel miljoenen keren bekeken.

Rijnmond werkt samen met regisseur Roy Dames aan een driedelig vervolg dat dit jaar nog uitgezonden zal worden. Daarin ligt de focus op never seen footage en tenslotte het heden. In 2007 is Willems Kantine gesloopt en heeft de Vierhavenstraat ruimte gemaakt voor een brede winkelboulevard. De bezoekers en het personeel zijn elk hun eigen kant opgegaan. Een enkeling leeft nog. Met de meesten is het na het sluiten van Willems Kantine bergafwaarts gegaan. Samen met de overlevenden en nabestaanden, kijkt Dames terug op een periode toen alles beter was.

De nieuwe uitzendingen van Willems Kantine worden gefinancierd door Rijnmond en de Commissie Visuele Kunsten van de Gemeente Rotterdam. Ook is er een crowdfundingcampagne.

Willems Kantine wordt vanaf zondag 3 november om 17:31, met ieder uur herhalingen, herhaald op Rijnmond. De drie nieuwe afleveringen zijn vanaf zondag 15 december op hetzelfde tijdstip te zien bij regionale omroep.

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022