Nieuw seizoen van Het Groene Oosten bij RTV Oost: Overijssel stap voor stap steeds groener

31-10-2023

Het programma Het Groene Oosten gaat vanaf dinsdag 7 november bij RTV Oost zijn tiende seizoen in en dat betekent terugblikken: waar is in die negen jaren aandacht aan besteed en wat is er bereikt? Uiteraard kijkt de regionale omroep van Overijssel ook vooruit en is te concluderen dat de provincie steeds groener wordt. Stap voor stap.

Al tien jaar is in Het Groene Oosten te zien dat duurzaam leven niet suf of saai is, maar juist leuk en logisch. De elektrische Porsche of motorfiets testen met de politie, abseilen van windmolens, meelwormen proeven, boilers die door ramen vliegen, schieten op zonnepanelen, maar ook met de lieslaarzen in de modder staan, diverse nieuwe energieprojecten en nog veel meer. Het kwam allemaal aan bod in de negen achter ons liggende seizoenen van Het Groene Oosten.

In het tiende seizoen is te zien wat er allemaal bereikt is. Ook worden nieuwe initiatieven uitgelicht. Op het gebied van nieuwe energie laten de programmamakers van RTV Oost bijvoorbeeld een mooi samenwerkingsproject tussen bierbrouwer Grolsch, HoS Bioenergy Systems en afvalverwerkingsbedrijf Twence zien. Ofwel hoe bier en varkenspoep een bijdrage leveren aan een klimaatneutraal Overijssel. Op bedrijventerrein Hessenpoort bij Zwolle is het plan van een Smart Energy Hub daadwerkelijk gestart en zijn onlangs de eerste bedrijven op het slimme netwerk aangesloten.

Ook komen dit seizoen diverse ‘groene portretten’ aan bod. Pioniers in hun sector en mensen die anderen in hun enthousiasme mee hopen te krijgen om ook die stap te zetten in leuker en logischer leven. Zo maken de kijers kennis met dokter Schmack uit Duitsland die Overijsselse boeren helpt om hun koeien gezonder te maken, wat tevens bijdraagt aan de vermindering van CO2-uitstoot. En trashpacker Tijmen Sissing heeft de hele wereld over gereisd om de afvalberg te verminderen, maar zet nu ook stappen met basisschoolleerlingen in Overijssel.

Tot slot in dit seizoen de rubriek ‘Groene Vlogger’. Dit keer testen diverse RTV Oost-presentatoren allerlei producten om te ontdekken hoe we met z’n allen stapje voor stapje een stukje leuker en logischer kunnen leven. Zo test Bart Kieft alternatieven voor de nu nog reguliere tube tandpasta, Dorothy Oosting test duurzame make-up, Paula Keizer ontdekt voor- en nadelen rondom natuurlijke middelen voor afwassen en Pim Paalhaar stapt onder de douche om de shampoo te testen.

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023