Nieuw seizoen Mijn Mooiste Plek op RTV Utrecht

10-08-2021

Zaterdag 21 augustus start er weer een nieuwe seizoen van Mijn Mooiste Plek op RTV Utrecht. Het zesdelige programma gaat over natuur, landschap en recreatie in de provincie Utrecht. In verschillende items wordt de kijker uitgedaagd om er op uit te trekken en zelf de prachtige omgeving te gaan ontdekken. In dit zesde seizoen van Mijn Mooiste Plek wordt de provincie verdeeld in verschillende samenhangende gebieden die Utrecht rijk is: Het Rivierengebied, de Utrechtse Heuvelrug, de Gelderse Vallei, het Eemland, het Groene Hart en de Nieuwe Hollandse Waterlinie, het gloednieuwe UNESCO werelderfgoed.

Het gevarieerde landschap van Utrecht
Ieder gebied krijgt een eigen aflevering waarin het ontstaan, de samenhang en de natuur- en landschapswaarden aan bod komen. Hoe ontstond de Heuvelrug? Wat is de functie van die prachtige uiterwaarden aan de oevers van de Nederrijn en de Lek? Zo ontstaat een mooi en leerzaam beeld van het gevarieerde landschap in de Provincie Utrecht.

Vloggen, wandelen, fietsen en varen
Mijn Mooiste Plek heeft ook dit jaar verschillende vaste items. Terugkomend onderdeel is ‘De Vlogwachter’, een bijzonder fenomeen uit de natuur dat in een vlog wordt uitgelegd door een boswachter. In ‘Utrecht Door’ maken bekende Utrechters een wandeling, fiets- of vaartocht door een gebied. Dit jaar zijn onder andere zanger en muzikant Wouter Hamel, Acteur Tjerk Ridder, presentator Margreet van Gils en Burgemeester van Wijk bij Duurstede Iris Meerts te zien.
In het nieuwe item ‘Schilderachtig’ wordt het gebied bekeken door de ogen van een kunstschilder. Onder andere Jeroen Hermkens, Jop Vissers Vorstenbosch en Ad Hermans laten zien hoe zij naar de natuur kijken en welke rol het landschap speelt in hun werk.

Interactieve televisie door QR-code
Nieuw is de QR-code. In beeld verschijnt een QR-code die gescand kan worden met een smartphone. De kijker wordt dan direct geleid naar een website met relevante informatie over de route of plek waarover het op dát moment gaat in de aflevering op televisie.

Uitzendingen
21 augustus 2021 – Aflevering 1: Rivierengebied
28 augustus 2021 – Aflevering 2: Utrechtse Heuvelrug
4 september 2021 – Aflevering 3: Gelderse Vallei
11 september 2021 – Aflevering 4: Eemland
18 september 2021 – Aflevering 5: Groene Hart
25 september 2021 – Aflevering 6: Nieuwe Hollandse Waterlinie

Het programma is vanaf zaterdag 21 augustus te zien op RTV Utrecht en is mede mogelijk gemaakt door: Provincie Utrecht, Landschap Erfgoed Utrecht, Utrechts Landschap, Routebureau Utrecht en Recreatie Midden Nederland. Mijn Mooiste Plek is zes weken lang op zaterdag en zondag te zien en online te bekijken via www.rtvutrecht.nl/plek.

Foto: Robert Claus

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022