Nieuw programma ‘Menno in de Middag’ op Radio West

27-01-2022

Vanaf maandag 31 januari is het nieuwe programma ‘Menno in de Middag’ te horen op Radio West. Elke werkdag van 12.00 tot 14.00 uur presenteert Menno Tamming een programma met de beste muziek, nieuws uit de regio, verslaggevers in de regio op zoek naar bijzondere verhalen, De WestWeter en het laatste show- en filmnieuws door kenners.

Menno in de Middag
Nadat eind 2021 bekend werd dat Bas Muijs Radio West ging verlaten, is de omroep op zoek gegaan naar een nieuwe presentator voor het lunchprogramma. Vanaf 1 november nam Paul van der Lugt tijdelijk de presentatie over. Al snel werd in Menno Tamming een goede opvolger gevonden, maar aangezien hij ook het ‘TV West Nieuws’, ‘TV West Sport’ en op Radio West ‘Zuid-Holland-Sport’ presenteert, kon hij niet direct aan de slag met deze dagelijkse show. “Ja, het had even wat consequenties om de presentatie van die andere programma’s op orde te krijgen, maar natuurlijk is dat gelukt” zegt Tamming enthousiast. “Ik heb er veel zin in! Ik krijg alle vrijheid om er echt mijn programma van te maken, wat heel fijn is”, zegt Tamming. “Natuurlijk hoor je het nieuws en ook werpen we iedere dag een dartpijl op de kaart van onze regio. Daar gaat de verslaggever naartoe om op zoek te gaan naar bijzondere verhalen. Verder praten onze kenners de luisteraar bij over alles op het gebied van film, muziek en entertainment en voer ik gesprekken met mensen uit onder andere de wereld van cultuur, sport en politiek. Ook gaan we natuurlijk veel bellen met de luisteraars! Bijvoorbeeld in De WestWeter.” Menno vervolgt: “Ik vind het echt top om helemaal terug te zijn bij mijn grote oude liefde, de radio. En dat in combinatie met mijn andere passie, want ik blijf ook twee keer per week het TV West Nieuws presenteren.”

Radiodier
Radio West coördinator Patrick van Houten is blij met Menno als vaste stem op de werkdagen. “Veel mensen in deze regio weten het niet, maar Menno is van oudsher een echt radiodier. Radio zit in zijn genen en dat merk je aan alles. Hij is zeer gedreven en is al druk bezig met de voorbereidingen op de start van ‘Menno in de Middag’. Ik weet zeker dat de luisteraar dat enthousiasme en die ervaring op de radio terug gaat horen.”

Menno Tamming
Menno Tamming woont in Boskoop en begon zijn carrière bij Radio Rijnmond, waar hij jarenlang samen met Hans van Vliet het populaire ochtendprogramma presenteerde en te horen was als verslaggever en presentator van Rijnmond Sport. Ook was hij radiopresentator bij Voetbal International en presenteerde hij bij de NOS het nieuws van de regionale omroepen in het ‘NOS Journaal’. Vanaf 2009 is Menno Tamming aan Omroep West verbonden, waar hij onder meer vaste presentator is van het ‘TV West Nieuws’, ‘TV West Sport’, ‘Radio West Sport’ en ‘Zuid-Holland-Sport’. In 2021 was hij het gezicht van de televisieserie ‘Mijn Zaak’ op TV West. Naast zijn werk bij Omroep West is Menno ook nog actief als ondernemer.

Foto: Omroep West

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022