Nieuw programma bij Omrop Fryslân vertelt verhalen over GGZ Friesland

30-08-2020

In het nieuwe televisieprogramma ‘Fan binnenút, ferhalen út de GGZ wei’ kijkt programmamaker Miranda Werkman achter de deuren van GGZ Friesland. Acht weken lang tekent ze voor Omrop Fryslân verhalen op: Van Franeker tot Dokkum, Lemmer, Leeuwarden en Bolsward. De achtdelige serie ‘Fan binnenút, ferhalen út de GGZ wei’ is vanaf 31 augustus iedere maandag te zien bij Omrop Fryslân.

Het lijkt wel alsof het de laatste tijd steeds vaker voorkomt. Nieuwsberichten waarin gesproken wordt over een ‘verward persoon’. Terwijl de GGZ het liever heeft over ‘personen met onbegrepen gedrag’. Vaak zit er een heel verhaal achter deze berichten. Wie zijn de mensen die in behandeling zijn bij de GGZ en waarom zou het u of mij niet kunnen overkomen? Presentator Miranda Werkman zoekt het uit en kijkt achter de deuren van GGZ Friesland. Patiënten vertellen open en eerlijk hun verhaal en medewerkers vertellen over het werk dat ze doen en wat er veranderd is.

“Per jaar krijgen ruim 7.300 mensen in Friesland voor het eerst een psychische aandoening”, aldus Ton Dhondt, bestuurder en psychiater van GGZ Friesland. “Ongeveer 4 op de 10 Friezen voldoen op enig moment in hun leven aan de criteria van een psychiatrische diagnose. Studies laten zien dat veel mensen, liever geen psychiatrische patiënt als buurman of collega hebben, en dat nog meer hen niet als vriend, partner of schoondochter in hun leven zouden toelaten. We hopen dat door deze serie mensen zich meer kunnen verplaatsen in onze patiënten”

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022