Serie op TV West over metamorfose van badplaats Kijkduin

05-07-2022

Vanaf dinsdag 12 juli is de nieuwe serie Nieuw Kijkduin in zes delen te zien op TV West en de online kanalen van de regionale omroep. In Nieuw Kijkduin wordt de transformatie gevolgd waarin het ‘oude’ Kijkduin wordt omgebouwd van boulevard en winkelcentrum tot een hotspot met nieuwe skyline met luxe appartementen, een foodcourt, restaurants en een ondergrondse parkeer- en fietsgarage. In de serie staan de bewoners en ondernemers centraal.

Nieuwe Skyline
Kijkduin ondergaat momenteel een complete metamorfose. De boulevard en het winkelcentrum in Kijkduin waren verouderd en moesten worden opgeknapt, dat was de wens van de gemeente Den Haag. De badplaats krijgt nu een nieuwe skyline met luxe appartementen, tientallen restaurants, een foodcourt ‘Daily Taste’ en een ondergrondse parkeer- en fietsgarage.

Saint Tropez aan de Noordzee
Het moet volgens de gemeente Den Haag de meest luxe en mooiste badplaats van Nederland worden. “Saint Tropez aan de Noordzee”, aldus één van de ontwerpers, wijlen Jan des Bouvrie.
Het project begon al twaalf jaar geleden, maar door de economische crisis liepen de plannen vertraging op en kon pas in februari 2018 gestart worden met de bouwwerkzaamheden. De coronacrisis gooide opnieuw roet in het eten, maar het eerste deel is nu bijna afgerond en in 2023 zal Nieuw Kijkduin klaar zijn.

Bewoners en ondernemers
In de tv-serie Nieuw Kijkduin volgt Omroep West in zes afleveringen het wel een wee van een aantal bewoners en ondernemers tijdens de metamorfose van de badplaats. De een kan niet wachten tot het nieuwe Kijkduin is afgerond en de ander neemt met pijn in het hart afscheid van de kleinschalige familiebadplaats.

Televisie en online
Nieuw Kijkduin is vanaf dinsdag 12 juli zes weken lang te zien op TV West en via de online kanalen van de regionale omroep (ook on-demand via de app en de website Omroepwest.nl). In maart 2020 was al een eenmalige uitzending te zien op TV West waarin werd vooruitgekeken naar de plannen en een kijkje werd genomen op de bouwplaats. Deze uitzending is online terug te kijken. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: freddevelopers
Auteur: Regionale Publieke Omroep

Gerelateerde berichten

NH Nieuws, NH Gooi en MBO College Hilversum starten Gooise jongerenredactie

Nieuws door de ogen van jongeren: De regionale omroep, streekomroep en het MBO College slaan de handen ineen voor een jongerenredactie.

09 08 2022

Uniek Normaal-concert na 40 jaar opnieuw op Radio Oost

RTV Oost heeft deze unieke opnamen teruggevonden in het archief en volgens de laatste digitale technieken opgepoetst.

01 08 2022

Documentaire ‘Erfskip’ te zien bij Omrop Fryslân

"Het is een film over liefde voor het houten schip en over liefde voor het vakmanschap. Zijn het de laatsten of heeft het erfgoed nog toekomst?"

29 07 2022