Serie op TV West over metamorfose van badplaats Kijkduin

05-07-2022

Vanaf dinsdag 12 juli is de nieuwe serie Nieuw Kijkduin in zes delen te zien op TV West en de online kanalen van de regionale omroep. In Nieuw Kijkduin wordt de transformatie gevolgd waarin het ‘oude’ Kijkduin wordt omgebouwd van boulevard en winkelcentrum tot een hotspot met nieuwe skyline met luxe appartementen, een foodcourt, restaurants en een ondergrondse parkeer- en fietsgarage. In de serie staan de bewoners en ondernemers centraal.

Nieuwe Skyline
Kijkduin ondergaat momenteel een complete metamorfose. De boulevard en het winkelcentrum in Kijkduin waren verouderd en moesten worden opgeknapt, dat was de wens van de gemeente Den Haag. De badplaats krijgt nu een nieuwe skyline met luxe appartementen, tientallen restaurants, een foodcourt ‘Daily Taste’ en een ondergrondse parkeer- en fietsgarage.

Saint Tropez aan de Noordzee
Het moet volgens de gemeente Den Haag de meest luxe en mooiste badplaats van Nederland worden. “Saint Tropez aan de Noordzee”, aldus één van de ontwerpers, wijlen Jan des Bouvrie.
Het project begon al twaalf jaar geleden, maar door de economische crisis liepen de plannen vertraging op en kon pas in februari 2018 gestart worden met de bouwwerkzaamheden. De coronacrisis gooide opnieuw roet in het eten, maar het eerste deel is nu bijna afgerond en in 2023 zal Nieuw Kijkduin klaar zijn.

Bewoners en ondernemers
In de tv-serie Nieuw Kijkduin volgt Omroep West in zes afleveringen het wel een wee van een aantal bewoners en ondernemers tijdens de metamorfose van de badplaats. De een kan niet wachten tot het nieuwe Kijkduin is afgerond en de ander neemt met pijn in het hart afscheid van de kleinschalige familiebadplaats.

Televisie en online
Nieuw Kijkduin is vanaf dinsdag 12 juli zes weken lang te zien op TV West en via de online kanalen van de regionale omroep (ook on-demand via de app en de website Omroepwest.nl). In maart 2020 was al een eenmalige uitzending te zien op TV West waarin werd vooruitgekeken naar de plannen en een kijkje werd genomen op de bouwplaats. Deze uitzending is online terug te kijken. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: freddevelopers

Ontdek meer

RTV Oost zet de streektaal in het zonnetje tijdens de Week van de Streek

Van 10 t/m 17 maart is het de ‘Week van de Streek’ bij RTV Oost en besteedt de

07 03 2024

Dorothy Oosting volgt Overijsselaars die een dierbare hebben verloren

Vanaf januari is bij RTV Oost ‘Rouw op je dak’ te zien met verhalen van Overijsselaars die een dierbare hebben verloren.

28 12 2023

Omroep Flevoland start 2024 met vernieuwde radioprogrammering

Radioprogramma’s krijgen een nieuw jasje, een nieuwe programmanaam én er is ruimte voor meer muziek.

19 12 2023