NH Radio brengt vredesboodschap vanuit het bed van John en Yoko

28-03-2022

Op 25 maart 1969 checken John Lennon en Yoko Ono in bij het Amsterdamse Hilton Hotel. Zeven dagen lang verblijven ze in het bed van de presidentiële suite. Ze hopen er de wereldvrede mee te bevorderen. Nu, 53 jaar later, is hun doel nog steeds actueel. Om die reden treedt Aart van Eldik met zijn programma Spitstijd op NH Radio, op woensdag 30 maart in de voetsporen van John en Yoko. De uitzending is zowel op radio als tv te volgen bij de regionale omroep van Noord-Holland.

Hulpacties van Noord-Hollanders
Het programma wordt voor deze bijzondere gelegenheid omgedoopt tot ‘Spitstijd in bed’ én is ook op televisie te volgen. Tijdens het programma komen hartverwarmende verhalen over de hulpacties van Noord-Hollanders voor de vluchtelingen uit Oekraïne aan bod. Er is livemuziek en Van Eldik ontvangt diverse gasten. Mensen die hun vredesboodschap met de programmamaker van NH willen delen, zijn van harte welkom om bij hem in bed te kruipen.

“Prachtige initiatieven in onze provincie”
Aart van Eldik over het bijzonder programma: “Vrede lijkt voor ons in Noord-Holland zo vanzelfsprekend, maar het drama in Oekraïne laat zien dat dit helaas niet zo is. Tegelijkertijd zie je in onze provincie prachtige initiatieven ontstaan om mensen in nood te helpen. Vluchtelingen worden opgevangen in tuinhuizen. Er worden kinderfietsjes ingezameld en taallessen georganiseerd. Daar gaan we over praten in het beroemde bed waar John en Yoko 53 jaar geleden hun boodschap van wereldvrede verkondigden. Een prachtige plek ‘to give peace a chance’.”

Foto: NH Media

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022