NH Nieuws, NH Gooi en MBO College Hilversum starten Gooise jongerenredactie

09-08-2022

Het nieuws en de actualiteit, maar dan uit de ogen van jongeren: regionale omroep NH Nieuws, streekomroep NH Gooi en het MBO College Hilversum slaan de handen ineen voor een bijzonder project en zetten samen een jongerenredactie in Hilversum op. Het project start vanaf december.

De studenten van de opleiding media gaan tien weken lang als een journalistieke redactie aan de slag. Zij bijten zich vast in allerlei thema’s: onderwerpen die ze zelf eerst bedenken en uitdiepen. Daarna gaan ze als makers op pad. Hierbij worden ze begeleid door een docent van het mbo, maar ook door de makers van NH Gooi en NH Nieuws.

De studenten leren verschillende journalistieke vormen: video, geschreven artikelen en podcasts. Hun bijdragen zijn uiteindelijk online te vinden op het nieuwsplatform van NH Gooi, te beluisteren via de radiozender en ook te zien op de streekzender van NH Gooi. Het gaat om een pilot die bij succes wordt voortgezet.

Leefwereld van jongeren
De omroepen en MBO College werkten al vaker samen met projecten binnen het Mediaplein in Hilversum. Het Mediaplein is een samenwerking van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, de bibliotheek en Museum Hilversum. NH Gooi is als streekomroep verbonden aan de regionale omroep NH Nieuws. Ze delen kennis en faciliteiten met elkaar, maar hebben ook een gezamenlijke nieuwsredactie speciaal voor het Gooi.

“Deze pilot is een unieke kans om verhalen te vinden en te maken die aansluiten op de leefwereld van jongeren”

Er worden ook maatschappelijke samenwerkingen aangegaan, vooral binnen het project Mediaplein Hilversum. “We willen verankerd zijn in de samenleving, de mensen een stem geven en verdieping en context bieden”, zegt Jacky de Vries van NH Nieuws. “We zijn als publieke nieuwsorganisatie voortdurend op zoek naar groepen die we tot nu toe minder goed bereiken. Deze pilot is een unieke kans om verhalen te vinden en te maken die aansluiten op de leefwereld van jongeren.”

Levensecht leren
Ook MBO College Hilversum is blij met de samenwerking. “Dit past heel goed bij ons, want wij willen onze studenten onderwijs op maat bieden met een goede aansluiting op de praktijk. We bieden een onderwijsomgeving aan waarin studenten zich ontdekkingsgericht kunnen ontwikkelen, omdat we geloven dat dit de beste garantie geeft op een goede aansluiting op de maatschappij, arbeidsmarkt of vervolgonderwijs”, zegt Jeroen Ankersmit, directeur van het MBO College Hilversum.

De eerste jongerenredactie gaat vanaf december van start. De samenstelling verandert elk kwartaal.

Foto: NH Nieuws / Sjoerd Stoop
Auteur: NH Nieuws

Gerelateerde berichten

Ruud van Os nieuwe hoofdredacteur Rijnmond

Ruud van Os wordt de nieuwe hoofdredacteur van de regionale omroep Rijnmond. Zijn benoeming gaat per direct in.

18 05 2023

LHBTI-gemeenschap uit Almere aan het woord in ‘Ally onder de regenboog’

Op zaterdag 8 april zendt Omroep Flevoland de tv-première van ‘Ally onder de Regenboog’ uit. In deze documentaire staat centraal hoe LHBTI’ers in Almere hun leefomgeving ervaren.

04 04 2023

Verslaggevers RTV Noord winnen Saskia Stuivelingprijs

Tristan Braakman en Mario Miskovic krijgen de prijs de verslaggeving van de parlementaire enquête naar de aardgaswinning in Groningen.

07 03 2023