NH Media en boer Ayoub duiken in de innovatieve wereld van het boerenleven

21-02-2022

Vanaf zaterdag 26 februari staat de serie Expeditie Noord-Holland van NH Media gedurende vier afleveringen in het teken van de agrarische sector en voedselvoorziening. Ayoub Louirhani is een jonge boer uit Amsterdam-Oost met een enorme passie voor zijn vak. Al heel jong wist hij wat hij wilde gaan doen. Hij droomt ervan om in de toekomst zijn eigen boerderij te kunnen kopen en wil dit op eigen kracht doen. De serie Expeditie Noord-Holland is voor boer Ayoub dé kans om meer van het agrarische vak te leren. NH duikt samen met de Amsterdammer in de diverse wereld van het boerenleven in de provincie Noord-Holland.

Onze boeren zijn als het gaat om landbouw niet alleen de voedselschuur van Noord-Holland, als het gaat om innovatie en moderne technieken zijn de ogen van wereld op ons gericht. Maar toch is er nog te weinig aandacht (en waardering) voor de lokale producten uit Noord-Holland. Louirhani maakt kennis met de boeren die onze schappen vullen en ziet hoe ze duurzaam te werk gaan. En is het zo dat voedsel verbindt? Hij bezoekt jonge boeren en is benieuwd naar hun dromen. Hoe kijken zij naar de boer en het voedsel van de toekomst? Naast voedsel onderzoekt hij ook hoe tuinplanten worden gekweekt en welke baanbrekende technieken hiervoor worden gebruikt.

Ayoub Louirhani: “Elk moment is een leermoment. Hoe meer ik leer over het agrarische vak hoe beter. Ik zeg tegen jonge mensen: geloof in jezelf. Je bent wie je bent, je kunt niet mij zijn en ik kan jou ook niet zijn. Dat maakt je uniek. Iedereen heeft net als tulpen z’n eigen barcode.”

De serie Expeditie Noord-Holland is vanaf zaterdag 26 februari om 17.10 uur en 17.40 uur te zien op het televisiekanaal van NH Media en wordt daarna elk uur herhaald. De serie is na uitzending ook hier online te bekijken. De programma’s van de regionale omroep zijn ook (terug) te kijken bij NLZIET.

Foto: NH Media

Ontdek meer

Politiek verslaggever Maarten Brakema wordt journalistiek leider bij Den Haag FM

Maarten Brakema is aangesteld als journalistiek leider van Stadsomroep Den Haag, de lokale omroep van de hofstad.

16 02 2023

Nationale Hannie Schaft Herdenking te zien bij NH

NH zendt 18 december de Nationale Hannie Schaft Herdenking 2022 uit. De Hannie Schaftlezing is van Mpho Tutu van Furth.

16 12 2022

NOS Nieuws van de Week start op TV West

Het is een journaal in makkelijke taal en met extra uitleg speciaal voor mensen die het lastig vinden het nieuws te volgen.

01 09 2022